MISFORNØYD: Alec Baldwin er den dårligste Trump-imitatoren, ifølge Trump selv. Video: NTB Scanpix. Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Trump tordner mot «Saturday Night Live». Vil ha satireshowet vurdert av domstol

- Intet mindre enn urettferdig nyhetsdekning og reklame for Demokratene, mener USAs president.

President Donald Trump har flere ganger langet ut i sosiale medier mot det satiriske humorprogrammet «Saturday Night Live», som har gått på kanalen NBC siden 1975. I meldingene, stort sett på Twitter, har han kommet med en rekke saftige karakteristikker, som «trist!», «ikke morsomt», «totalt forutinntatt» og «veldig dårlig TV».

Nå tar han kritikken et steg videre, og tvitrer at programmet burde vurderes av amerikanske domstoler. Dette melder FOX News.

«Den ensidige dekningen, time for time, av nettverk som NBC og PR-maskiner for Demokratene som Saturday Night Live er en EKTE skandale. Det er intet mindre enn urettferdig nyhetsdekning, og reklame for Demokratene», skriver Trump på Twitter.

Han er klar på hva han mener bør gjøres:

«Burde testes i domstoler, kan umulig være lovlig? Bare ærekrenkelser og nedrakking. Sammensvergelse?»

- Fikk sjelen tilbake fra djevelen

Bakgrunnen for reaksjonen er åpningssketsjen i programmets årlige juleepisode, som parodierer filmen «It's a Wonderful Life» fra 1946. Sketsjen utspiller seg i en verden der Trump aldri ble valgt.

I sketsjen treffer vi en nyskilt Melania Trump, og en Eric Trump som tar videregående på nytt. Visepresident Mike Pence er en fremadstormende DJ og spesialetterforsker Robert Mueller, i skuespiller Robert De Niros skikkelse, sier han «heldigvis aldri har måttet etterforske en idiot for landsforræderi».

Vi møter også skuespiller Matt Damon som høyesterettsdommer Brett Kavanaugh, og Kate McKinnon som spesialrådgiver Kellyanne Conway. Conway forteller henrykt at «etter at vi tapte valgkampen, fikk jeg sjelen min tilbake av djevelen».

Krevde unnskyldning

Det er ikke første gang Trump kommer med juridiske trusler. Ifølge CNBC forlangte Trumps advokater at boka «Fire and Fury: Inside the Trump White House» ble trukket i helhet, og at en offentlig unnskyldning ble utstedt av forfatter Michael Wolff.

Kort tid etter ble tilsvarende krav framsatt mot Omarosa Manigault Newman, Trumps tidligere kommunikasjonsrådgiver, og forfatteren av boka «Unhinged: An Insider's Account of the Trump White House». Dette melder The Washington Post.

Ingen av kravene ble fulgt opp av Trumps advokater.

Hyppig imitert

Trump ble første gang parodiert på «Saturday Night Live» i 1988, den gang av skuespiller Phil Hartman. Siden den gang har komikere som Darrell Hammond, Jason Sudeikis, Taran Killam og seinest Alec Baldwin tolket presidenten på det nådeløse satireprogrammet. Han har selv vært programleder for showet to ganger, i 2004 og 2015.

Ifølge The Hollywood Reporter er det Hammond som er presidentens personlige favoritt. I en Twitter-melding skrev presidenten at det var «en lidelse» å se Baldwins imitasjon, og hevder samtidig at rollen reddet skuespillerens «døende og middelmådige karriere».

- Få tilbake Darrell Hammond, mye morsommere og et langt større talent, avslutter han.