KOMMENTARER

Diplomatix

Trumps koreanske kaos

Donald Trumps diplomati overfor Nord-Korea har gått i stå. Jo mer i villrede han er om hva han skal gjøre, jo mer handlekraftig står han fram som.

RAKK IKKE HELT FRAM: Donald Trump og Kim Jong-un rakk likevel ikke helt fram til hverandre i Singapore i juni. Foto: NTB Scanpix
RAKK IKKE HELT FRAM: Donald Trump og Kim Jong-un rakk likevel ikke helt fram til hverandre i Singapore i juni. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

I en tweet denne uka meldte Trump at de militære øvelsene rettet mot Nord-Korea vil bli «mye større enn noen gang tidligere», hvis han igjen bestemmer seg for å begynne med dem. Tweeten kom etter at hans forsvarsminister Jim Mattis tidligere i uka sa at USA ikke lenger vil utsette de årlige militærøvelsene sammen med Sør-Korea for å trene på krig mot Nord-Korea. Meldingen skapte usikkerhet om hva som egentlig er Trump-administrasjonens politikk overfor Nord-Korea bare to måneder etter toppmøtet mellom Trump og den nord-koreanske diktatoren Kim Jong-un i Singapore.

Etter møtet med Kim i juni kunne Trump triumferende meddele verden følgende: «Det er ikke lenger noen kjernefysisk trussel fra Nord-Korea», samtidig som han erklærte at militærøvelsene rettet mot nord skulle stanse. Etter at både FN og amerikanske myndigheter har slått fast at Nord-Korea fortsetter å utvikle sitt atomvåpenprogram er det klart at den amerikanske presidentens beskrivelse av virkeligheten ikke var videre presis. Det er derfor Trump er i villrede når det gjelder Nord-Korea. Det er klart for all verden at han oversolgte resultatene av det oppsiktsvekkende møtet i juni. Nå får han overselgingen etter møtet med Kim rett i fleisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer