KOMMENTARER

Trumps spioner ute i kulda

De neste fire årene skal amerikanske spioner jobbe for en president som tror de er ute etter å skade ham.

TAR SIKTE:  Donald Trump hevder amerikansk etterretning er etter ham og bruker metoder fra Nazi-Tyskland. Her er han på onsdagens pressekonferanse i Trump Tower. EPA/JUSTIN LANE
TAR SIKTE:  Donald Trump hevder amerikansk etterretning er etter ham og bruker metoder fra Nazi-Tyskland. Her er han på onsdagens pressekonferanse i Trump Tower. EPA/JUSTIN LANE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trumps offentlige kritikk og beskyldninger mot amerikansk etterretning har skapt bekymring i Kongressen, ikke minst blant hans egne partifeller. Under torsdagens høring av den påtroppende CIA-sjefen, Mike Pompeo, måtte Pompeo forsikre at CIA fortsatt kommer til å drive etterretning mot Russland. Det har ikke vært en bekymring tidligere i CIAs 69-årige historie, for å si det sånn.

Pompeo mente også at CIA ville ha et nært og normalt forhold til presidenten, tross kritikken og beskyldningene. Men forholdet er allerede under press etter en rekke overraskende uttalelser fra den kommende presidenten.

Før onsdagens uvanlige pressekonferanse, twitret Donald J. Trump en svært alvorlig anklage mot amerikansk etterretning. Han sa e-tjenesten burde ikke ha «lekket» det han kalte falske nyheter til offentligheten. Med andre ord slo han fast at de uverifiserte historiene om hans økonomiske og personlige forhold til Russland, var lekket til pressen av USAs egen e-tjeneste.

Han avsluttet meldingen med: «One last shot at me. Are we living in Nazi Germany?»

Den påtroppende presidenten hevder altså at etterretningen er og har vært ute etter å skade ham. Han sier det er slike metoder man brukte i Nazi-Tyskland. På pressekonferansen var han litt mindre bombastisk om etterretningens rolle, selv om han fortsatt ikke utelukket at de sto bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer