KOMMENTARER

Russland-etterforskningen

Trumps villige lakeier ofrer ryggraden

Republikanske politikere er villige til å ofre både rettsstaten, nasjonal sikkerhet og egen ryggrad for å redde en eksepsjonelt ukvalifisert president Donald Trump fra Russland-anklagene. Historiebøkene bør ikke være nådige.

Trumps villige lakeier ofrer ryggraden
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Dramaet i Washington D.C. kan framstå komplisert. Kortversjonen er at president Donald Trump sauses stadig dypere inn i Russland-etterforskningen. Samtidig er uansvarlige republikanske folkevalgte villige til å gå stadig lengre i sine angrep mot sentrale institusjoner for å undergrave etterforskningen.

Trump-leiren etterforskes for anklager om at de samarbeidet med russiske myndigheter for å vinne det amerikanske presidentvalget i 2016, og at de bevisst har forsøkt å hindre den påfølgende etterforskningen. Saken granskes både av komiteer i Kongressen og av spesialetterforsker Robert Mueller, som er underlagt FBI. Så langt har presidentens tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver sagt seg skyldig i alvorlige kriminelle forhold. Tre andre medarbeidere er siktet.

Den republikanske lederen for etterretningskomiteen i Representantenes hus, Devin Nunes, har påtatt seg rollen som sjefslakei og utarbeidet et svært tvilsomt dokument, som går til angrep både på FBI og Justisdepartementet. Det er samme mann som i april i fjor måtte trekke seg som leder for Russland-etterforskningen fordi han ble anklaget for å ha offentliggjort gradert materiale. Likevel fortsatte Nunes, som Trumps logrende løpegutt, sin egen etterforskning. Det førte fram til dokumentet Republikanerne nå ønsker å få Trumps godkjenning til å offentliggjøre. Ifølge amerikanske medier står det i dokumentet at visejustisminister Rod Rosenstein godkjente en søknad fra FBI om å overvåke Trump-medarbeideren Carter Page basert på «politisk motiverte og tvilsomme kilder».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer