Trusekjøperen selger Marianne Aulies klovner

- Vi satser på kunst og kreativitet, sier Christian Paulsen, som ga én million kr for Aulies undertøy.

KLOVNER: Marianne Aulie og Aune Sand samarbeider med Allkopi om salg av Aulies klovnebilder og motiver fra Aune Sands filmer. Foto: Erlend Aas / Scanpix
KLOVNER: Marianne Aulie og Aune Sand samarbeider med Allkopi om salg av Aulies klovnebilder og motiver fra Aune Sands filmer. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

|||Marianne Aulie må kunne sies å ha dratt inn en relativt god timelønn da hun tidligere i sommer fikk én million kr for å lime trusa si på et bilde og svinge penselen sin over den.

Allkopi-sjef Christian Paulsen bladde gladelig opp det sjusifrede beløpet for oppdraget, som hadde sitt opphav i at Aulie i desember i fjor stilte truseløs på «Senkveld med Thomas og Harald».

Paulsen har fortsatt samarbeidet med Aulie. I dag åpner Allkopi sin fjerde såkalte Concept Store i Lillestrøm.

Her selges blant annet Aulies klovnebilder, i tillegg til stillbilder fra filmene til Aune Sand og bilder av faren hans, Øivind Sand.

- Vi satser på kunst og kreativitet. Disse kunstnerne gir oss den motivmengeden vi trenger for å tilby kundene våre tilstrekkelig variasjon, sier Paulsen til Dagbladet.

Bildene er på metall og akryl, og selges betydelig billigere enn Aulies malerier på lerret.

- Marianne og Aune forelsket seg i materialene, som framhever kunsten deres. De blir veldig annerledes enn på papir og spennende å lyssette.

Oppgjør med rumpekunsten Aulies kunstnerkollega Inga Dalsegg har denne uka tatt et nådeløst oppgjør med Aulies rumpekunstmalerier.

I et nytt portrett har hun malt Aulie med rumpa bar og et utpreget klovneansikt.

- Marianne Aulie er jenta som drømte om å bli en stor og anerkjent kunstner, men som endte opp som norsk klovn i New York, mener Dalsegg.

Det skremmer ikke Paulsen fra å samarbeide med Aulie.

I løpet av høsten planlegger han å utnytte trusebildet hennes i salgsmessig øyemed.

- Akkurat hva vi skal gjøre, er hemmelig, og noen hemmeligheter må man jo få lov til å ha. Vi skal ta det fram når tiden er riktig, sier han.

Allkopi Concept Store