PÅ TV I KVELD: Kveldens «Trygdekontoret» med Trygve Mathiesen, Thomas Seltzer, Yousef Assidiq og Nazneen Khan-Østrem. Foto: NRK
PÅ TV I KVELD: Kveldens «Trygdekontoret» med Trygve Mathiesen, Thomas Seltzer, Yousef Assidiq og Nazneen Khan-Østrem. Foto: NRKVis mer

«Trygdekontoret» sladder Muhammed-karikatur

Thomas Seltzer innrømmer at han er feig.

||| I «Trygdekontoret» på NRK3 i kveld vises en sladdet Muhammed-karikatur. Redaksjonen vurderte å vise tegningen uten sladd, men våget ikke å gjøre dette.

Under innspillingen mandag viste en av paneldeltakerne, konvertitten Per Yousef Assidiq, fram en drapstrussel han hadde mottatt. På denne var det tegnet en Muhammed-karikatur.

Sekvensen ble filmet i sin helhet.

- Vi vil ta en redaksjonell avgjørelse på hvorvidt dette er journalistisk relevant og om vi vil vise det i sin helhet, opplyste prosjektleder Eirik Ingstad Sandberg til Dagbladet i går.

I dag sier programleder Thomas Seltzer at «Trygdekontoret»- redaksjonen alene har besluttet å sladde karikaturtegningen når den vises i kveld. 
 
- Vi stod i et veikryss med skilt i to retninger. Det var to byer vi kunne dra til: den ene byen heter «å bli hengt opp ned og bli klippet strupen av på», den andre byen heter «trygghet, glede og feighet», sier Seltzer.

- Så du innrømmer at dere er feige som ikke viser Muhammed-karikaturen?

- Vi må jo innrømme det, sier Seltzer.

Avgjørelsen om å sladde tegningen kommer samtidig som nye attentatplaner mot den svenske kunstneren Lars Vilks er avslørt. Siden Vilks i 2007 lagde en tegning av profeten Muhammed som hund, har han levd med drapstrusler hengende over seg.