DEBATT

Debatt: Politiattest

Tryggere hverdag for våre eldre

Endelig skal eldre likebehandles med andre aldersgrupper.

NY REGEL: Bård Hoksrud (Frp) er glad for gjennomslag for kravet om politiattest for helsepersonell, som innføres fra 1. januar. Foto:  Arne V. Hoem / Dagbladet 
NY REGEL: Bård Hoksrud (Frp) er glad for gjennomslag for kravet om politiattest for helsepersonell, som innføres fra 1. januar. Foto:  Arne V. Hoem / Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

For våre eldste er det særlig én politisk sak jeg ønsker å framheve som viktig for Fremskrittspartiet ved årsskiftet, nemlig at eldre skal likebehandles med andre aldersgrupper:

1. januar trer krav om politiattest for helsepersonell i kommunene i kraft. Nå må altså kommunene innhente politiattest for mennesker som skal yte helse- og omsorgstjenester for pasienter i sektoren.

At dette er noe Fremskrittspartiet har vært nærmest alene om fram til dette ble enstemmig vedtatt på vår vakt, viser at vi har jobbet hardt for å få på ordningen plass.

Det har dessverre ikke manglet på overskrifter hvor eldre blir utsatt for både ran, vold og overgrep. Målet med politiattesten, er at vi skal forhindre at eldre utsettes for overgrep. Mange eldre er svært sårbare, og dette handler om mennesker som skal inn i deres private hjem. Da skulle det bare mangle at ikke eldre skal ha samme rett som andre utsatte grupper til ansatte med politiattest. Nå blir det stilt krav til at alle som ansettes i kommunal helse- og omsorgstjeneste skal framlegge politiattest. I tillegg til informasjon som framkommer i en barneomsorgsattest, skal denne politiattesten inneholde informasjon om eventuelle siktelser og tiltaler, som legemsfornærmelse/ kroppsskade, trusler, frihetsberøvelse, vinningsforbrytelser og bedrageri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer