Trygt og traust

Få norske album, og få ferske artister. Dette er stikkordene for årets CD-høst. For det meste dreier det seg om internasjonale stjerner og de norske veteranenes faste utslipp. - Dette er sunt. Før ble det utgitt alt for mange plater i Norge, sier Ole Evenrud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det blir de norske veteranenes høst. Hanne Krogh, Arve Tellefsen, deLillios, Øystein Sunde og Kari Bremnes kommer alle med plater, men debutantene må man lete med lys og lykte etter.

- Dette er flott. Det har vært altfor lett å gi ut plate i Norge. Det ble rett og slett for mange som slåss om oppmerksomheten og egentlig bare kvalte hverandre slik at få solgte noe særlig bra. Da ble det heller ingen penger av det, sier forhenværende norsksjef i Polygram Ole Evenrud.

- Dyrt

Plateselskapene har tidligere blitt beskyldt for å basere seg på salg av de internasjonale storselgerne, og ikke bry seg om å etablere norske artister. Høstens plateslipp vitner ikke akkurat om noen ny trend i så måte.

- Det er lett å glemme at det er de store norske og utenlandske artistene som finansierer nykommerne. Uten de store salgsmaskinene hadde ikke plateselskapene hatt råd til å satse på de ukjente norske. Det er ganske dyrt å utgi en ny artist - med alt det innebærer av studio- og markedsføringskostnader og så videre, sier Evenrud.

Hardere tider

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer