FILMAKTUELL: Matt Damon er snart på vei til Norge for innspillingen av Hollywood-filmen «Downsizing». Foto: NTB / Scanpix
FILMAKTUELL: Matt Damon er snart på vei til Norge for innspillingen av Hollywood-filmen «Downsizing». Foto: NTB / ScanpixVis mer

Trygve Hegnar leier bort båt til Matt Damon

Hollywood-teamet bak «Downsizing» er allerede på plass i Norge. De har lånt båt av Trygve Hegnar.

(Dagbladet): Den Oscar-nominerte regissøren Alexander Payne har fått 4,5 millioner fra den såkalte insentivordningen for å filme deler av filmen «Downsizing» i Norge.

FIlmen har superstjernen Matt Damon i hovedrollen, mens norskættede Kristen Wiig, Christoph Waltz, Jason Sudeikis, Alec Baldwin og Neil Patrick-Harris står på rollelisten.

På plass

HAR LÅNT BÅT: Båten «Grace», eid av Trygve Hegnar og Erling Storm, er leid inn som filmbåt. Foto: Grace.no
HAR LÅNT BÅT: Båten «Grace», eid av Trygve Hegnar og Erling Storm, er leid inn som filmbåt. Foto: Grace.no Vis mer

Mens Matt Damon og de andre skuespillerne ankommer Norge først i august, er blant andre regissør Alexander Payne og fotograf Phedon Papamichael allerede på Vestlandet.

Første filmdag var onsdag denne uka, forteller linjeprodusent i Truenorth Norway AS, Per-Henry Borch, til Dagbladet.

Første innspillingsdag skulle være fredag, men værutsiktene var ikke de beste, så opptakene ble framskyndet, forteller han.

- Onsdag fikk de se Bergen fra sin flotteste side. Alle var kjempefornøyde. Det gikk kanonbra, oppsummerer Borch.

120 i crewet

For tiden er et lite crew fra Hollywood-produksjonen på plass i Norge. Kjerneteamet skal ha seks filmdager oppover norskekysten, før hele crewet på 120 personer er på plass i august.

- Nå filmer de landskapsbilder som legges inn i postproduksjon, forteller Borch.

Mandag inntar filmteamet den innleide hotellbåten «Edda Fides». Der skal hele crewet bo i dagene de er i Norge.

Båten «Grace», eid av Trygve Hegnar og Erling Storm, er leid inn som filmbåt. Denne skal filmes og vises på det store lerretet mens den glir gjennom de norske kulissene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Filmhandlingen er lagt til Norge, og vi er i landet. Denne filmen vil gi en enorm markedsføringsverdig, mener Borch.

Selskapet som står for utleien av båten «Grace» på vegne av eierne, Booking-Norway Yacht Charter, bekrefter overfor Dagbladet at båten skal benyttes i Hollywood-produksjonen.

Stenger av fjord

Båtene er nå på Vestlandet, men skal de neste ukene seile oppover mot Vesterålen og Lofoten der mye av filmingen skje i begynnelsen av august.

Lofotposten skriver at det er bestemt at Trollfjorden stenges delvis av under filminnspilling av storfilmen.

- For å unngå farlige situasjoner har Kystverket Nordland kommet fram til at Trollfjorden delvis må stenges for ferdsel under innspillingen, på grunn av skipene som er involvert i selve produksjonen, sier seniorrådgiver Anniken Aasjord ved regionkontoret i Kystverket Nordland i en pressemelding.