FILMAKTUELL: Matt Damon er snart på vei til Norge for innspillingen av Hollywood-filmen «Downsizing». Foto: NTB / Scanpix
FILMAKTUELL: Matt Damon er snart på vei til Norge for innspillingen av Hollywood-filmen «Downsizing». Foto: NTB / ScanpixVis mer

Trygve Hegnar leier bort båt til Matt Damon

Hollywood-teamet bak «Downsizing» er allerede på plass i Norge. De har lånt båt av Trygve Hegnar.

(Dagbladet): Den Oscar-nominerte regissøren Alexander Payne har fått 4,5 millioner fra den såkalte insentivordningen for å filme deler av filmen «Downsizing» i Norge.

FIlmen har superstjernen Matt Damon i hovedrollen, mens norskættede Kristen Wiig, Christoph Waltz, Jason Sudeikis, Alec Baldwin og Neil Patrick-Harris står på rollelisten.

På plass

HAR LÅNT BÅT: Båten «Grace», eid av Trygve Hegnar og Erling Storm, er leid inn som filmbåt. Foto: Grace.no
HAR LÅNT BÅT: Båten «Grace», eid av Trygve Hegnar og Erling Storm, er leid inn som filmbåt. Foto: Grace.no Vis mer

Mens Matt Damon og de andre skuespillerne ankommer Norge først i august, er blant andre regissør Alexander Payne og fotograf Phedon Papamichael allerede på Vestlandet.

Første filmdag var onsdag denne uka, forteller linjeprodusent i Truenorth Norway AS, Per-Henry Borch, til Dagbladet.

Første innspillingsdag skulle være fredag, men værutsiktene var ikke de beste, så opptakene ble framskyndet, forteller han.

- Onsdag fikk de se Bergen fra sin flotteste side. Alle var kjempefornøyde. Det gikk kanonbra, oppsummerer Borch.

120 i crewet

For tiden er et lite crew fra Hollywood-produksjonen på plass i Norge. Kjerneteamet skal ha seks filmdager oppover norskekysten, før hele crewet på 120 personer er på plass i august.

- Nå filmer de landskapsbilder som legges inn i postproduksjon, forteller Borch.

Mandag inntar filmteamet den innleide hotellbåten «Edda Fides». Der skal hele crewet bo i dagene de er i Norge.

Båten «Grace», eid av Trygve Hegnar og Erling Storm, er leid inn som filmbåt. Denne skal filmes og vises på det store lerretet mens den glir gjennom de norske kulissene.

- Filmhandlingen er lagt til Norge, og vi er i landet. Denne filmen vil gi en enorm markedsføringsverdig, mener Borch.

Selskapet som står for utleien av båten «Grace» på vegne av eierne, Booking-Norway Yacht Charter, bekrefter overfor Dagbladet at båten skal benyttes i Hollywood-produksjonen.

Stenger av fjord

Båtene er nå på Vestlandet, men skal de neste ukene seile oppover mot Vesterålen og Lofoten der mye av filmingen skje i begynnelsen av august.

Lofotposten skriver at det er bestemt at Trollfjorden stenges delvis av under filminnspilling av storfilmen.

- For å unngå farlige situasjoner har Kystverket Nordland kommet fram til at Trollfjorden delvis må stenges for ferdsel under innspillingen, på grunn av skipene som er involvert i selve produksjonen, sier seniorrådgiver Anniken Aasjord ved regionkontoret i Kystverket Nordland i en pressemelding.