RIK MEDIETOPP: Gründer, investor og redaktør Trygve Hegnar er Medie-Norges rikeste. Han er snart god for en milliard kroner. Her med kona Vibeke Holth på stand up-festival.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
RIK MEDIETOPP: Gründer, investor og redaktør Trygve Hegnar er Medie-Norges rikeste. Han er snart god for en milliard kroner. Her med kona Vibeke Holth på stand up-festival. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Trygve Hegnar snart god for én milliard

Så mye tjener medietoppene og Dagblad-ansatte.

(Dagbladet): Den mektige redaktøren og finansmannen Trygve Hegnar er snart god for én milliard kroner viser skattelistene, som ble offentliggjort i dag.

Kapital- og Finansavisen-redaktøren står oppført med 942 406 897 kroner i formue, og en inntekt på 1 607 224. Hegnar skattet 10 839 947 kroner i 2010, viser skattetallene.

Dermed har Hegnars formue økt med mer enn 330 millioner kroner siden 2006.

Investoren og den tidligere landslagsspilleren i håndball er med det Medie-Norges aller rikeste.

Fet lønn for Baksaas Oversikten under viser likningstallene for lederne av landets største mediebedrifter.

I tillegg til å være landets største leverandør av bredbånd og teletjenester, har Telenor også eierinteresser i både TV 2 Sport og Canal +. De er dermed en stor aktør med tanke på blant annet fotballrettigheter.

Telenors konserndirektør Jon Fredrik Baksaas har tidligere i år måttet stå skolerett etter mobilnettet gjentatte ganger har vært lammet.

Likevel tjener han rått på den utsatte sjefposisjonen. I fjor sikret han seg en inntekt på hele 19 318 233 kroner. Han har også en formue på 29 016 894 kroner, og han betalte 9 223 803 i skatt i 2010.

Blant tv-kanalene er det TV 2-sjefen som ligger på lønnstoppen. Alf Hildrum var bare noen få tusenlapper unna å bikke tre millioner i lønn i 2010, mens NRK-sjef Hans-Tore Bjerkaas bare var få kroner unna å tjene 2,5 millioner.

VG betaler mest I avisverden ser det ut til at VG gir de feteste lønningene. Sjefredaktør Bernt Olufsen varslet 17. januar i år sin avgang. For fjoråret har han ifølge skattelistene fått med seg en inntekt på 2 865 570 kroner.

Nåværende redaktør og administrerende direktør, Torry Pedersen, tjente noe mer. 3 035 063 kroner fikk han inn på konto i fjor.

Til sammenlikning har sjefredaktør i Aftenposten, Hilde Haugsgjerd, en inntekt på 2 129 496 kroner. Dagbladets avtroppende sjefredaktør, Lars Helle, tjente 1 324 791 kroner i fjor.

HØY LØNN: Jon Fredrik Baksaas er blant de best betalte aktørene i Medie-Norge. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
HØY LØNN: Jon Fredrik Baksaas er blant de best betalte aktørene i Medie-Norge. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer