Trygve Rønningen ny TV 2-direktør

Tar over jobben til Trond Kvernstrøm.

NY DIREKTØR: Trygve Rønningen blir ny kanaldirektør i TV 2. Her er Rønningen (t.h) sammen med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen  og TV 2-sjef Olav T. Sandnes. Foto: NTB Scanpix
NY DIREKTØR: Trygve Rønningen blir ny kanaldirektør i TV 2. Her er Rønningen (t.h) sammen med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen  og TV 2-sjef Olav T. Sandnes. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Trygve Rønningen slutter som administrerende direktør i MTG Norge. Nåværende finansdirektør Pål Falck-Pedersen tar over sjefsstolen inntil videre.

Rønningen er ansatt som kanaldirektør og publisher i TV 2 og tar dermed over jobben etter Trond Håndlykken Kvernstrøm.

- Jeg er glad for at Trygve, en av pionerne i TV 2, vender tilbake til kanalen. Jeg har store forventninger til hans tilbakekomst, sier sjefredaktør i TV 2, Olav T. Sandnes i en pressemelding.

Rønningen får med dette hovedansvar for kanalene i TV 2 og planleggingen av disse.

- Hans erfaring gjennom et langt TV-liv i ulike kanaler vil være en styrke for vår organisasjon i tiden fremover, sier Sandnes.

Rønningen startet TV 2-karrieren i 1991 først som prosjektleder, deretter som programleder for det daglige magasinprogrammet «God ettermiddag, Norge».

I 1994 fikk han jobben som underholdningssjef i TV 2, før han senere gikk over til å bli program- og planleggingssjef fra 1997 til 2000.

Siden den gang har han vært programdirektør i P4 og i MTG, daglig leder i produksjonsselskapet Mastiff, administrerende direktør og sjefredaktør i P4, og siden 2015 administrerende direktør for MTG i Norge.

- Jeg har hatt mange fantastiske år i MTG, og det har vært et privilegium å lede den norske delen av konsernet i en så dynamisk og utfordrende tid som mediebransjen er inne i nå, sier Rønningen i pressemeldingen.

Kvernstrøm begynte i TV 2 i 2014 og ønsker ikke å kommentere hva han skal gjøre når tiden i TV 2 er omme.

- Jeg har hatt snart tre lærerike år i TV 2 og fått oppleve et fantastisk TV-hus fra innsiden, som var hovedmotivasjonen min etter et langt liv i produksjonsbransjen. Jeg kommer til å holde kontakten med mange av mine gode kollegaer i tiden fremover, sier Kvernstrøm, ifølge Medier24.com .

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer