UKLART: Trygve Rønningen vet fortsatt ikke når han kan starte i den nye jobben i TV 2. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix
UKLART: Trygve Rønningen vet fortsatt ikke når han kan starte i den nye jobben i TV 2. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Trygve Rønningen til TV 2

Trygve Rønningen skal redde TV 2 - men kan ende opp med å ha karantene i over et år

Uklart når han kan ta fatt på jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 19. september ble det klart at Trygve Rønningen slutter som administrerende direktør i MTG Norge, som blant annet eier TV3, og begynner som kanaldirektør og publisher i TV 2.

Flere av TV 2s viktigste satsinger har høstet labre seertall denne sesongen, og flaggskipene «Senkveld» og «Skal vi danse» har slitt med å holde på seerne. Som ny kanaldirektør, vil Rønningen få hovedansvar for kanalene i TV 2 og planleggingen av disse.

Men etter to måneder er det fortsatt ikke klart når Rønningen faktisk kan begynne i jobben.

Rønningen har allerede vært i karantene i noen måneder, og sier til Dagbladet at det fortsatt er uklart når han kan starte i TV 2.

- Det er ikke bestemt, sier han, og forteller at det er MTGs beslutning hvor lenge karantenetiden vil vare.

- Mellom oss og den ansatte

Hvem som skal ta over sjefsstolen etter Rønningen er heller ikke klart, men tidligere finansdirektør i MTG, Pål Falck-Pedersen, er stedfortredende administrerende direktør inntil videre.

Ifølge Falck-Pedersen går Rønningens kontrakt ut ved nyttår, men han legger til at det vil være en karantenetid etter dette, som gjør at Rønningen ikke kan jobbe i TV 2 på en stund.

Jessica Sjöberg, pressetalsperson for MTG Nordic, skriver en e-post til Dagbladet at tidsrommet Rønningen må være i karantene er definert i kontrakten mellom ham og MTG.

- Oppsigelsestid og vilkår rundt konkurranseklausuler er alltid tidsavgrenset. Utover det er det mulighet for diskusjon og overenskommelser, men det er noe som er mellom oss og den enkelte ansatte, sier Sjöberg.

På hvilket tidspunkt er det planlagt at dere vil ha kommet til en enighet om dette?

- Jeg får henvise til svaret over, skriver Sjöberg.

På spørsmål om de er i dialog med Rønningen om hvor lenge karantenen skal vare, svarer hun at de har en god dialog med ham. Hva som er innholdet i samtalene vil hun derimot ikke gå inn på.

I KARANTENE: Trygve Rønningen har siden 2015 vært administrerende direktør for MTG i Norge, der han blant annet har videreutviklet TV 3. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix
I KARANTENE: Trygve Rønningen har siden 2015 vært administrerende direktør for MTG i Norge, der han blant annet har videreutviklet TV 3. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Ingen konflikt

Sarah Willand, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, forteller at stillingen Trygve Rønningen skal inn i er en nyopprettet stilling, og at den daglige driften vil håndteres av den nåværende organiseringen frem til han starter.

- Trygve forholder seg til de avtalene han har med sin tidligere arbeidsgiver MTG, og det må vi forholde oss til. Derfor har vi ikke et avklart oppstartstidspunkt for Trygve ennå, sier Willand.

Hun avviser at det er noen konflikt mellom TV 2 og MTG som ligger til grunn for situasjonen.

- Det er ingen konflikt mellom TV 2 og MTG. Nå gleder vi oss til Trygve er på plass, men vi er sikre på at vi har en god organisering som vil drive godt frem til det. Det er ikke noe problematikk i dette, sier hun.

Kan ha karantene i ett år

Advokat og arbeidsrettsekspert Henning M. Heitmann i advokatfirmaet Steenstrup Stordrange forklarer at det tidligere har vært normalt å ha karantenetid på opptil to år dersom man er nøkkelpersonell og går til en konkurrerende stilling.

TOPPLEDERE: Her er Trygve Rønningen (t.h) sammen med Thor Gjermund Eriksen, kringkastingssjef i NRK, og Olav T. Sandnes, administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2. FOTO: Tor G. Stenersen / Aftenposten / NTB Scanpix
TOPPLEDERE: Her er Trygve Rønningen (t.h) sammen med Thor Gjermund Eriksen, kringkastingssjef i NRK, og Olav T. Sandnes, administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2. FOTO: Tor G. Stenersen / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer

- Det har vært det tradisjonelle. Fra 1.1.2017 er det nye regler og generelt maks ett år i karantene. Det innføres også en kompensasjonsplikt tilsvarende lønn han hadde i forrige stilling. Etter de nye reglene må arbeidsgiveren også gi en redegjørelse for behovet for å opprettholde karantene, sier Heitmann til Dagbladet.

Han forklarer at Rønningen vil kunne ha opptil ett år karantenetid fra nyttår. Dette kan uansett begrenses av hvilket behov det reelt sett er for MTG å opprettholde karantenen fremover.

Han legger til at toppsjefer kan ha avtalt lengre karantene og lavere kompensasjon.

- Men også her gjelder begrensninger etter de gamle reglene som vil gjelde fortsatt, sier Heitmann.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer