KOMMENTARER

Ny rekord for Senterpartiet på Dagbladets meningsmåling:

Trygves reise til stjernene

SP-leder Trygve Slagsvold Vedum skraper stjernene på den siste meningsmålingen for Dagbladet. Jonas Gahr Støre og Ap faller nedover mot kjelleretasjen.

STIGENDE KURS: Ikke rart Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum smiler bredest av samtlige partitopper. Fremgangen på meningsmålingene fortsetter. SSFoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STIGENDE KURS: Ikke rart Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum smiler bredest av samtlige partitopper. Fremgangen på meningsmålingene fortsetter. SSFoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det er ikke mange år siden at Senterpartiet ble betraktet som en tapt sak. En bevegelse som var redusert til et rent bondeparti, og som derfor ville svinne hen i takt med reduksjonen i antall gårdsbruk. Sp ville bli slukt og spyttet ut av en uovervinnelig megatrend: Urbanisering. Det var bare et spørsmål om tid. Meningsmålinger og oppslutning i valg syntes å bekrefte denne hypotesen.

Men velgerne oppfører seg ikke alltid slik forskerne og de politiske kommentatorene predikerer. På Ipsos' politiske barometer for august når Senterpartiet nye høyder. Målingen for kommunevalget viser en oppslutning på 18.1 prosent mot 8.5 prosent ved valget i 2015. På målingen for stortingsvalg noterer Sp seg for 16.1 prosent som er den høyeste oppslutningen som er målt på flere år. Det må funkle i øynene til Trygve med kaffekoppen.

I Arbeiderpartiet gir denne målingen ikke noe håp om at trenden vil snu. Partiet får en oppslutning på 21.5 prosent som tilsvarer en nedgang på 11.5 prosentpoeng siden forrige kommunevalg. I juni fikk Ap en oppslutning på 25.3 som viser at trenden er sviktende begeistring blant velgerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer