Trykkende tåreperse

Cameron Diaz kan mer enn å smile

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Litt under halvveis i Nick Cassavetes drama, om ei 16 år gammel jente som er rammet av leukemi, satt jeg med en stor klump i halsen. At unge mennesker blir rammet av hensynsløs sykdom er utelukkende trist, og Cassavetes etablerer historien på en god og gripende måte.

En drøy time seinere følte jeg meg en smule misbrukt, flau over i første omgang å ha latt meg lure av Cassavetes bruk av billige, sentimentale virkemidler.

Tung avgjørelse «My Sister?s Keeper» er et drama fra «det virkelige livet», en film om ei 13 år gammel jente som går til sak mot sine egne foreldre for å få juridisk rett over egen kropp. Siden hun var nyfødt har Anna vært donor for sin kreftsyke storesøster, Kate, men nå vil hun ikke mer. En avgjørelse som ikke faller lett for verken hennes foreldre eller henne selv.

Filmen begynner i det Anna oppsøker advokaten, og utspiller seg til etter rettssaken. Innimellom får vi stadige tilbakeblikk på familiens historie, åra før sykdommen, de vanskelige førsteårene, Annas smerter over å donere og Kates møte med kjærligheten. Et grep som fungerer godt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer