Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trykker en million eksemplarer av neste nummer

Charlie Hebdo får pengestøtte av franske medier og Google-fondet. Narvesen vil prøve å tilby bladet i Norge.

IKKE SLUTT: Med hjelp av tunge aktører som Google og Le Monde vil Charlie Hebdo fortsatt komme ut. Neste ukes nummer planlegges i et enormt opplag. Foto: Flickr/Carlos ZGZ (CC)
IKKE SLUTT: Med hjelp av tunge aktører som Google og Le Monde vil Charlie Hebdo fortsatt komme ut. Neste ukes nummer planlegges i et enormt opplag. Foto: Flickr/Carlos ZGZ (CC) Vis mer

(Dagbladet): Satiremagasinet opplever enorm støtte etter at terrorister onsdag slo til mot redaksjonslokalene og tok livet av ti tegnere og journalister og to politimenn.

De gjenlevende redaksjonsmedlemmene vil hedre sine døde kolleger ved å fortsette å gi ut bladet som før, og vil ha et nytt nummer på gata allerede neste uke.

- Det blir tøft. Vi sliter alle med lidelsene, sorgen og frykten, men vi gjør det likevel, fordi dumskapen ikke skal vinne, sier magasinets spaltist Patrick Pelloux, som også er lege og blant de første til å ankomme åstedet for terrorangrepet onsdag, til AFP, ifølge BBC.

Trykker en million Men istedet for det vanlige opplaget på cirka 60 000, vil magasinet trykkes i et opplag på hele en million, opplyser magasinets advokat Richard Malka til Le Monde.

Det blir også en tynnere utgave enn vanlig.

Charlie Hebdo mottar nå redaksjonell hjelp og substansiell pengestøtte fra andre franske medier for å holde publikasjonen gående. Allerede i går ble det klart at det Google-finansierte franske pressefondet gir bladet en støtte på 250 000 euro.

Fondet ble opprettet i 2013 som en del av et forlik mellom søkegiganten og franske myndigheter.

Samtidig har Le Monde sammen med de to kringkasterne Radio France og France Televisions sendt ut en pressemelding der de erklærer at de vil gjøre det som trengs for å hjelpe Charlie Hebdo å komme i kioskhyllene framover.

Narvesen vil selge «Konfrontert med grusomhetene annonserer Radio France, Le Monde og France Televisions at de stiller opp med de menneskelige og materielle ressursene som skal til for å sikre at Charlie Hebdo fortsatt kommer ut. De tre mediegruppene inviterer alle andre franske medier til å bidra til at prinsippene om uavhengighet, tanke- og ytringsfrihet - demokratiets voktere - består», heter det i pressemeldinga.

På denne nettsida har magasinet mottatt donasjoner i mindre skala også før terroraksjonen.

Charlie Hebdo distribueres vanligvis bare til fransktalende land, men det er ikke umulig at neste ukes nummer kan bli tilgjengelig også i Norge.

- Vi vil gjerne tilby magasinet til de som ønsker det, og ser nå på ulike muligheter for å gjøre dette, sier Ida Håvik, sjef for kommunikasjon og samfunnsansvar hos Narvesen-eier Reitan Convenience til Dagbladet.