Trykte homsebilder av Lae

Tok med ektemannen på borgermestertreff i Vilnius.

Pressen i Lithauen har kastet seg over bildene fra da Erling Lae og ektemannen Jens Torstein Olsen gikk foran i toget under Pride Parade i 2008.
Pressen i Lithauen har kastet seg over bildene fra da Erling Lae og ektemannen Jens Torstein Olsen gikk foran i toget under Pride Parade i 2008.Vis mer

|||

Da Lae i forrige uke dro på offisielt besøk til Vilnius, hovedstaden i Litauen, fant han det helt naturlig å ta med seg sin ektemann, Jens Torstein Olsen.

 

- Vi var invitert med ektefelle, og da var det både viktig og naturlig for meg å ta med meg min ektemann, sier Erling Lae til Dagbladet.no.

 

Lokalpressen svarte med å trykke bilder fra da Lae gikk først i homseparaden Pride Parade i fjor. Men byrådsleder Lae syns denne typen oppmerksomhet kun er positiv.

 

- Det viser Vilnius at det er en homofil toppleder i Norges hovedstad som går foran i homseparader. Dette har forhåpentligvis en effekt i et land som ikke har kommet like langt med likestillingen som Norge.

 

Det var gaysir.no som først skrev om ekteparets tur til Vilnius. Ifølge nettstedet er situasjonen for homofile i Litauen vanskelig. Men en ny borgermester har gjort at forholdene har bedret seg noe. Og reaksjonene til toppolitikerne på seminaret har Lae ikke noe å utsette på.

 

- Mottakelsen var både høflig og profesjonell, og vi fikk kun positive tilbakemeldinger, forteller Lae.

 

Dette overrasket ikke byrådslederen, men han tror at de positive reaksjonene i seg selv kan ha en påvirkningskraft.

 

- Fordi vi blir behandlet med respekt kan vi indirekte flytte grenser. Nettopp derfor har det en egenverdi å ha med ektefelle, mener Lae.