Trylle- støv

Lei av Alexander Rybak? Rens ørene med Phoenix.

CD: Våren kan vel ikke få et bedre tonefølge enn et Phoenix i toppform. Det er tre år siden forrige livstegn med «It’s Never Been Like That», en noe blassere affære enn vitaminbomben «Alphabetical» (med spydspissen «Everything Is Everything», uten at den sendte franskmennene helt ut i grøfta. Det er likevel godt å konstatere at Thomas Mars og hans menn har funnet fram til de mer eksotiske krydderne igjen.

Melodisk eleganse

«Wolfgang Amadeus Phoenix», bandets fjerde album, er drysset med mange smaksnyanser, subtile detaljer og ikke minst en melodisk eleganse få gjør etter dem. Phillipe Zdar, som jobbet med franskmennene på debuten «United», har igjen sittet i produksjonsstolen og det låter som vanlig strengt, sofistikert og passe kjølig. Lydbildet har mange fasetter, men er aldri anmassende eller til hinder for det renskårne uttrykket.

Lindrende effekt

Åpningslåtene «Lisztomania» og singelen «1901» er briljant og nennsomt utpenslet alternativpop som vil gjøre varme klubbkvelder enda litt hetere og forhåpentligvis ha en lindrende effekt på dem som begynner å få ørebetennelse av fela til Alexander Rybak.