FINURLIG GITARIST: Kurt Vile (t.h.) briljerer sammen med backingbandet The Violators. Foto: Playground.
FINURLIG GITARIST: Kurt Vile (t.h.) briljerer sammen med backingbandet The Violators. Foto: Playground.Vis mer

Tryller fram døsig, detaljrik gitarpop

Kurt Vile er gutten med gullstrengene.

ALBUM: Med åtte albumutgivelser siden 2008, fem solo og to med bandet The War On Drugs, har amerikaneren Kurt Vile vist seg som en riktig produktiv type.

Enn så lenge har det ikke hatt noe å si for kvaliteten - heller ikke på «Waking On A Pretty Daze», et dobbelt vinylalbum med spilletid på godt over en time.

Levende gitarlinjer
Forklaringen på omfanget kommer allerede med det innledende tittelsporet, en niminutters lun perle der de levende gitarlinjene får vandre av gårde uten hastverk.

«Wakin On A Pretty Daze»

Kurt Vile

5 1 6
Plateselskap:

Matador/Playground

Se alle anmeldelser

Mot backingbandet The Violators' diskret utfyllende rytmekomp spinner Vile fram døsig, men detaljrik gitarpop med et varmt retrosound - godt plantet i amerikanske tradisjoner, men også med den svevende melodisansen til samtidige Deerhunter og Tame Impala.

Uformelt, men presist
Den mumlende uformelle vokalen lunter nesten tilfeldig avsted, men før du vet ordet av det har gitarene - akustiske og elektriske, med og uten fuzz - tryllet fram de mest fengslende presise melodier og harmonier.

Ikke minst har Vile det med å finne noen vidunderlige overganger, som når riffdrevne «Pure Pain» bryter sammen i sirklende akustisk klimpring med myke pianoakkorder og slidegitar.


Tryller fram døsig, detaljrik gitarpop