Trynefaktor

Hver gang Høyre og FrP demonstrere at de ikke tåler trynet på hverandre, svinner håpet om en borgerlig regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ser ut til at borgerlig innstilte velgere går en ny frustrerende valgkamp i møte. Det er ille nok at partiene åpenbart ikke har noen plan eller tanke om å etablere et felles alternativ. Men når Høyre og FrP til de grader viser at de ikke tåler trynet på hverandre, er det mer enn politikk som skal til for å skape et alternativ. I mellomtiden kan Stoltenberg styre trygt mot en ny periode som statsminister.

Stoltenberg-regjeringen har gjort mer enn nok feil, og levert mer enn nok av dårlige resultater til at veien burde ligget åpen for en ny borgerlig regjering etter valget til høsten. En samlet opposisjon, med en plan, noen visjoner, og en felles fiende i den rødgrønne regjeringen, burde hatt en ganske enkel marsj mot regjeringskontorene i september 2009.

Slik er det imidlertid ikke. For borgerlige partier bruker nesten enhver anledning til å demonstrere at de verken kan, vil, eller ønsker å stable et alternativ på bena.

Hovedgrunnen er imidlertid ikke Venstre og KrFs kompromissløse motvilje mot å regjere sammen med FrP. Vi vet jo alle at Venstre og KrF likevel vil komme løpende når man vifter med noen taburetter etter valget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer