Trysling hedret med Vesaas' debutantpris

26-åringen Sigmund Løvåsen vant litterær heder og 30 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den unge forfatteren Sigmund Løvåsen (26) fra Trysil hedres med Tarjei Vesaas' debutantpris for 2003. Foruten den litterære heder er prisen på 30.000 kroner.

Den prisbelønte debutromanen «Nyryddinga» ble utgitt på Det Norske Samlaget i fjor.

- Kunst er mer enn godt håndverk, og lettere å fornemme enn å forklare. Når vi likevel vil gjøre et forsøk, er det i erkjennelsen av at kvalitet taler for seg sjøl, uttaler juryen i begrunnelsen ved tildelingen tirsdag.

Ifølge juryen er «Nyryddinga» skrevet av en ung forfatter som er moden og modig nok til ikke å ligne noen.

Litterær begivenhet

Tarjei Vesaas' debutantpris regnes som en av de store litterære begivenheter i Norge. Prisen utdeles hvert år til en yngre skjønnlitterær debutant av Det litterære råd i Den norske Forfatterforening. Første gang var i 1965.

Vesaas opprettet debutantprisen da han vant Nordisk Råds litteraturpris i 1964. For pengene - 50.000 kroner - opprettet han et legat som hvert år skal gi en egen pris til siste bokårs beste unge skjønnlitterære debutant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer