KOMMENTARER

Russisk historie

Tsaren ingen ville redde

Denne uka er det 100 år siden den siste tsar, Nikolai ll, og hele hans familie, ble drept. Politiske forhold gjorde at ingen ville redde dem.

Familien Romanov: Tsar Nikolai II med sin kone Tsarina Aleksandra, tronarvingen Aleksei, prinsesse Olga, Tatjana, Maria og Anastasia. Foto: EPA / ITAR-TASS / NTB Scanpix
Familien Romanov: Tsar Nikolai II med sin kone Tsarina Aleksandra, tronarvingen Aleksei, prinsesse Olga, Tatjana, Maria og Anastasia. Foto: EPA / ITAR-TASS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Natta mellom 17. og 18. juli 1918 ble den tidligere tsar Nikolai ll og familien ført ned i kjelleren i Ipatjevs hus i Jekatarinaburg, der de var arrestert. De svakeste, den syklige tidligere tronarvingen Aleksej, og hans mor Aleksandra, satt på to stoler. Nikolai og hans fire døtre, Olga, Tatjana, Maria og Anastasia sto bak de to på stolene. De satt og sto som om de var stilt opp for å ta et familieportrett, slik de hadde gjort så mange ganger tidligere.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer