TOHODET TROLL: Tshawe Baqwa (til venstre) og Yosef Wolde-Mariam er aktuelle med den nye singelen «Helluva nite». De har 300 reisedøgn i året, og har tatt Norge og Tyskland med storm. Nå drømmer de om å gjøre suksess verden over. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TOHODET TROLL: Tshawe Baqwa (til venstre) og Yosef Wolde-Mariam er aktuelle med den nye singelen «Helluva nite». De har 300 reisedøgn i året, og har tatt Norge og Tyskland med storm. Nå drømmer de om å gjøre suksess verden over. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Tshawe stjal suvenir i Märthas slottsbursdag

Så fikk Madcon kongen og prinsessa til å danse conga line.

(Dagbladet): Torsdag i forrige uke fylte prinsesse Märtha Louise 40 år. Lørdag var det duket for celeber fest på Slottet, og en stivpyntet vennegjeng strømmet til for å feire henne. Kort tid i forveien ble Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam i Madcon spurt om de ville spille.

- Jeg kom som jeg er nå. Det var litt flaut. Alle var stivpyntet. Men festen var helt konge, og nå prøver jeg ikke å være morsom, sier Tshawe og ler.

- Tok med krystallglass
Han møter Dagbladet iført Adidas-genser, jeans og joggesko. Han forteller at de spilte «Glow» og «Beggin'» til stor jubel fra dansegulvet.

- Det var de låtene frøkna (Märtha Louise) var hypp på å høre. Jeg føler vi har gjort noe riktig når vi får spille der. Det var utrolig gøy å hilse på kongen og dronninga. Etterpå var vi med på festen, sier Tshawe og fortsetter:

- Det var veldig, veldig, veldig god stemning. De dannet et tog på gulvet, hvor de holdt hverandre på skuldrene. Yosef først, så Märtha, før Haakon, Harald og Magne Furuholmen fulgte etter. Det var helt sprøtt. Og da jeg bestilte en shot i baren, fikk jeg et krystallglass. Det tok jeg med meg hjem. DJ-en vår stjal en tallerken. Det sier litt om hvor stort dette var for oss, sier Tshawe og ler.

- Ikke tid med sønnen I 1992 dannet han og Yosef rapgruppa Madcon. I løpet av 19 år har de nærmest vokst seg til et tohodet suksesstroll.

Singlene «Glow», «Freaky Like Me» og «Beggin'» har solgt flere hundre tusen eksemplarer. Nå gjør de det stort i Tyskland, og «Glow Tour» er utsolgt allerede før den har begynt.

- Pengene gjør at jeg kan spise mye god mat. Noen fokuserer bare på penger, jeg fokuserer på å nyte livet. Det er blitt altfor mange år med nudler og tunfisk, sier Tshawe, som mener livet i dag sammenliknet med noen år tilbake, er som natt og dag.

SPILTE FOR PRINSESSA:  Madcon spilte to låter i prinsesse Märtha Louises bursdagsfeiring på lørdag. Her er Märtha Louise og Ari Behn fotografert på Slottet lørdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix POOL
SPILTE FOR PRINSESSA: Madcon spilte to låter i prinsesse Märtha Louises bursdagsfeiring på lørdag. Her er Märtha Louise og Ari Behn fotografert på Slottet lørdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix POOL Vis mer

Madcon er aktuelle med singelen «Helluva nite», og møter Dagbladet til et intervju før de legger ut på den omfattende Tysklandsturneen. Der blir gjenkjent på gata både i nord og i sør.

Men med 300 reisedager i året, blir det ikke mye tid for Yosef og sønnen Noah.

- Det hadde vært fint å bli kjent med ham. Når jeg er så mye borte, får jeg ikke med meg det første skrittet eller den første tanna. Det er klart jeg savner ham, men nå har jeg noen å gjøre dette for. Han får et godt utgangspunkt, som Tshawe og jeg ikke hadde, blant annet med tanke på utdannelse, sier Yosef.
To nye plater De to artistene ser på hverandre som familie, og blir også stadig lei av hverandre, som at Yosef smatter og Tshawe fiser. Tshawe mener Yosef blir lettere irritert på ham enn motsatt, likevel går det ikke lang tid før de er sammen også etter de har kommet hjem fra en treukers turne.

- Tshawe er som en onkel for Noah. Han er det eneste menneske han enser utover familien. Han løper bort til TV-skjermen og kysser ham, forteller Yosef.  

Plata «Contraband», som kom i fjor, har solgt 42 000 eksemplarer. De beskriver seg selv som moderne vikinger, og føler de har vært i krigen hver gang de har hatt en presserunde. Nå må de forberede seg på en ny, ettersom de jobber to nye plater.

- Det blir en på norsk og en på engelsk - to forskjellige. Det er mange som tror at vi ikke bryr oss om å rappe på norsk, men nå skal vi gjøre det. Vi er godt i gang, og det blir artister man ikke vil tro vi kan jobbe med, sier Tshawe, som ikke vil avsløre mer.