Tsjekkia nekter visning av American Psycho

Det tsjekkiske publikummet kan glemme å se premiereaktuelle «American Psycho» på tsjekkisk kino, men må nøye seg med å se klipp fra «American Psycho» på nettet.

- Den kontroversielle filmen avvises av moralske grunner, forteller leder for det tsjekkiske distribusjonsselskapet Falcon, Jan Bradac til bransjebladet Variety. Falcon har vurdert filmen utelukkende fra en trailer, men har allerede besluttet at denne filmen ikke vil bli satt opp. PSYCHOFEBER: På auksjonssidene er budet på en inngravert visittkort-holder passert 200 dollar. Salget lukkes om to dager.

- Dette er ikke en gang «Natural Born Killers» eller en Jean-Claude Van Damme-film. Dette er kun realistiske fremstillinger av drap, kommenterer han. Det er første gang moral blir brukt som sensurårsak, skriver Filmweb.

Bråk før premieren

I går måtte 100.000 American Psycho-CD'er ryddes vekk fra butikkhyllene. I siste liten fikk den fallerte åttitallsartisten Huey Lewis kalde føtter og nektet å ha sin åttitallsslager «Hip to be square» på filmmusikk-CD'en. Nå blir det spekulert i hvorvidt dette er en del av filmens sindige markedsføring eller om det er Lewis som frykter japperi og blodsøl på sitt allerede aldrende image.

Internett-hype

«American Psycho» holder på å overgå fjorårs-hypen Blair Witch Project som internettfenomen, takket være det internettbaserte PR-byrået Pseudo som siden 15. mars daglig har sendt ut e-post til fansen. I forrige måned ble internettgamblere tilbudt å kjøpe aksjer i filmen på spillsiden «Hollywood Stock Exchange». Aksjeinvestorene ble lovet utbytte i harde kontanter hvis filmen spiller inn mer penger enn antatt første måneden. Det spørs om det blir ekstra lommepenger før sommeren. Like etter filmpremieren i dag steg prisen på en Psycho-aksje til 27 «Hollywood-dollar».

Se American Psycho på nettet

I går kveld kunne forventningsfulle fans diskutere kontroversene rundt boka på et nettmøte med forfatteren Bret Easton Ellis. Samtidig ble 37 filmklipp som tidligere har vært sendt ut som e-postbrev lagt ut på nettet. I tillegg la det internettbaserte PR-byrået ut en 45 minutters sending med intervju med folk fra filmsettet. «American Psycho» har norgespremiere 26. mai.

Eksterne lenker

Offisiell side

Uoffisiell side

Auksjon av Psycho-gadgets

PSYCHOFEBER: På auksjonssidene er budet på en inngravert visittkort-holder passert 200 dollar. Salget lukkes om to dager.