Tsjernobyl-venner raser mot Ingrid Bolsø Berdal-film

Blir angrepet av muterte atomkatastrofeofre i kinoklar skrekkfilm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med mannen bak «Paranormal Activity» i produsentstolen og norske Ingrid Bolsø Berdal i en av hovedrollene, er skrekkfilmen «Chernobyl Diaries» kinoklar i Norge i sommer.

Men ikke alle setter pris på at filmen handler om en vennegjeng som reiser på «ekstremferie» til Tsjernobyl og blir angrepet av muterte atomkatastrofeofre.

Opprørt En amerikansk støttegruppe som driver en rekke hjelpesentere for ofre etter atomkatastrofen i Ukraina i 1986, er opprørt over at tragedien blir «sensasjonalisert» i en Hollywood-film.

- Tusener er døde, over 400 000 mennesker er evakuert fra sine hjem. I dag lever fortsatt 5 millioner på forurenset jord. Det skrekkelige er ikke mutanter som løper rundt, den høyst reelle skrekken er at Tsjernobyl fortsatt påvirker livene til millioner, som er knust fysisk, emosjonelt og økonomisk, sier en representant for Friends of Chernobyl Centers til TMZ.

- Er du nødt til å se filmen, ta med deg adrenalinet du får fra de skumle scenene, og bruk den for å gjøre noe bra for dem som fortsatt lever med Tsjernobyl-katastrofen hver dag, fortsetter talsmannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer