Tuesdays rocker New York

NEW YORK (Dagbladet): Amerikanske radiostasjoner blir nedringt av lyttere som vil høre mer av Larvik-gruppa The Tuesdays. Torsdag slo jentegruppa knockout på en samling blaserte bransjefolk i New York. Jøss, jentene kan jo spille, jo!

- Det er klart vi er nervøse. Dette publikummet er liksom musikkpolitiet, det da, sa Kristin Werner, Veslemøy Hole, Hege Solli, Linda Gustavsson og Laila Samuelsen, før de sammen inntok scenen i New York. I salen satt 250 bransjefolk fra hele verden, inkludert amerikanske MTV og representanter for landets største radiostasjoner. Radiostasjonene har allerede gjort bandets nye singel, «It's Up To You» til en radiohit. I løpet av den siste uka har den blitt spilt 780 ganger på amerikansk radio.

Braksuksess

Bandets britiske manager, Brian Lane, var like nervøs som jentene før den avgjørende konserten.

- I USA går veien til suksess om radio og TV. Uten MTV-video eller radiospilling, ikke noe gjennombrudd. Kveldens konsert er derfor temmelig avgjørende for framtida, understreker Lane.

I så måte var kveldens presentasjon av The Tuesdays for USAs kresne musikkbransje vellykket. Allerede under den første låta begynte bransjefolkene å lette på rockefoten. Jentene gjorde braksuksess og avsluttet konserten til stående applaus.

«Ekte saker»

- The Tuesdays er virkelig «The Real Deal», ekte saker. De slår og kommer til å vare, var attesten fra programdirektøren for en av New Yorks største

musikkkanaler, WPLJ, Scott Shannon, etter torsdagens konsert.

- Vi fikk en enorm lytterrespons da vi satte i gang å spille The Tuesdays nye singel, «It's Up To You».

- Telefonen begynte umiddelbart å kime. De ville vite hvem det var som spilte. Nå ringer folk og tigger om å få høre låta, fortsetter Shannon.

På KISS FM, en annen av New Yorks mektige radiostasjoner, klatrer jentene stødig oppover på den trange spillelista; nå ligger de bare to plasser etter Madonnas nyeste singel, «Frozen».

- Til tross for at de glir inn i jenteband-trenden med Spice Girls, er disse jentene ekte musikere. Det finnes ingen grenser for hvor langt de kan nå, roste visepresidenten for Arista på USA-vestkysten.