Tufte IL fyller Viking Stadion

15.300 tilskuere ser fotballnerdene mot lokalt bedriftslag. Fire episoder gjenstår på TVNorge.

(Dagbladet.no): Til de som trodde Tufte-hysteriet nådde klimaks i går med 5.300 solgte billetter og stinn brakke mot Vålerenga: i dag ble alle 15.300 billetter revet bort til kampen mot et bedriftsidrettslag fra Rogaland. Viking Stadion blir med andre ord fullsatt når Tufte IL møter Øster Hus i flomlys fredag 11. november.

-Helt vilt! 6.000 billetter er delt ut gratis til barn, resten ble revet bort av voksne på tre timer i dag. Det har vært formidable køer utenfor her, rapporterer vakthavende i Vikingbutikken i Stavanger til Dagbladet.no.

Så mange tilskuere har det ikke vært på Viking Stadion siden stadionåpningen mot Molde i fjor. Til sammenligning er det fortsatt over 9.000 usolgte billetter til Vikings hjemmekamp i UEFA-cupen 24. november mot Slavia Praha.

Fire episoder igjen

Forrige uke hadde TVNorge formidable 810.000 seere på Tufte-serien. Fire episoder gjenstår - den siste mandag 5. desember.

-Da blir kampen mot Vålerenga i Vallhall kommende lørdag rosinen i pølsa. De tre neste episodene er allerede tatt opp, sier Tufte-seriens presseansvarlige i TVNorge, Thea Lund Kristoffersen.

Max 2 x 25 minutter

Flomlyskampen i Stavanger blir ikke med i TV-serien. Denne kampen var en ide som  kom opp etter at planene for serien var lagt. Tufte-gutta ville bidra til TV-aksjonen på NRK, og byggfirmaet Øster Hus i Sandnes betalte 400.000 kroner til aksjonen for at bedriftslaget  skulle få motsatt.

NYE REKORDER: 15.300 tilskuere ser Tufte IL på Viking stadion FOTO: Frank Karlsen
NYE REKORDER: 15.300 tilskuere ser Tufte IL på Viking stadion FOTO: Frank Karlsen Vis mer

Kampen var planlagt i en gymsal. Isteden blir det verdensrekord for tilskuere på en treningskamp i bedriftsklassen.  Og spilletid blir maksimum 2 x 25 minutter.

Det blir kamp om spilletid blant de 55 ansatte i Øster Hus om spilletid. I 2. omgang må de konkurrere med inntil fem Viking-spillere. Den langtidsskadde ex-proffen Erik Fuglestad skal plukke blant lagkameratene.

Garanti

Øster Hus har garantert for at ingen skal sitte igjen med ubetalte regninger etter "gymsal-kampen" som har vokst aldeles utover sine grenser.

-Nå ligger det an til et overskudd, og det skal gå til et lokalt veldedig formål, kanskje breddeidrett, sier daglig leder Njål Østerhus i byggefirmaet til Dagbladet.no.

Banketten etter Tufte-kampen i Stavanger blir heller ikke av det beskjedne slaget. Men der blir det bare plass til 300 personer i selskap med Stavangerensemblet.

Mer TV?  

TVNorge hadde ikke drømt om Tufte-responsen. Serien var planlagt til denne sesongen. Og punktum.

-Nå har vi ikke bestemt oss allikevel. Det har kommet mange gode ideer til hvordan vi kan lage Tufte-2 neste år, sier kanalens presseansvarlige.