Tull fra Trude Ringheim

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NARKOMANE I BYEN: Trude Ringheim skriver 18. desember at Oslo kommune har få væresteder for rusmisbrukere, og at de stedene som eksisterer er uegnet og ligger usentralt. Dette er bare noe tull. Visst kunne tilbudet vært enda større, men vi bruker nesten en halv milliard kroner i året bare på rusinstitusjoner. Vi har tilbud på Bislet, Tøyen, St. Hanshaugen, Ila og Kjølberggata for å nevne noen få steder. Hvis Ringheim vil karakterisere dette som usentralt så har hun en underlig definisjon på hva usentralt er.

Det er ikke noe mål for meg å holde flest mulig misbrukere i rusmiljøet i Oslo sentrum. Jeg vil jobbe for å hjelpe folk tilbake til nærmiljøet sitt, enten det er i Oslos bydeler eller i andre kommuner.

Oslo kommune har nok døgnovernattingssteder i forhold til behovet. Alle som har krav på å få akuttovernatting av kommunen får dette. Det jobbes godt i Oslo med å utvikle nye botiltak for rusmisbrukere slik at flere kan få en permanent bolig. Oslo har hatt en stor reduksjon av antallet som ikke har en fast bolig, mens de øvrige kommunene i landet samlet sett har en øking.

Det er imidlertid en kritisk mangel på akuttavrusningsplasser. Dette er regjeringen og Sylvia Brustads ansvar, og ventetiden for AKUTTavrusning er 3 måneder.

Oslo kommune gir tilbud til rusmisbrukere om matutdeling, arbeidstiltak, sprøyterom, metadonutdeling og aktivitetstiltak. Jeg ønsker ikke et samlingssted i Oslo sentrum hvor det skal være lov å kjøpe, selge og bruke narkotika. Den tilsynelatende humane innfallsvinkelen som Ringheim og andre sosialister bruker er i bunn og grunn inhuman. Vi skal se på og akseptere at mennesker går til grunne.

Jeg mener politiet skal slå ned på kjøp, salg og bruk av narkotika. Hvis de skal slutte med det må vi endre loven og legalisere narkotika. Det er jeg imot. Det som trengs er et skikkelig behandlingsapparat og et bedre ettervern slik at de som vil ut av rushelvete skal få muligheten når de er motivert for det, istedenfor som i dag når folk må stå i kø for behandling. Jeg mener at å behandle rusmisbrukere med respekt handler om stille krav til dem og ikke behandle dem som svake individer. Det Ringheim og hennes sosialistvenner gjør er å klientifisere og stakkarsliggjøre alle rusmisbrukere. De som lever i et rusmisbruk er svært sterke personer som lever et liv som svake individer ikke hadde tålt. Jeg mener at hvis Ringheim og andre virkelig støtter opprettelsen av et omsetningssted for narkotika i Oslo sentrum så får dere ta konsekvensen av det og kjempe for legalisering av narkotika. Jeg vil heller kjempe for at personer skal komme seg ut av rushelvetet og få en ny start på livet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer