Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tuller med Alexander Skarsgårds «kjempepenis». Det får feministblogg til å tordne: - Fortell det slik det er!

Reagerer på at fans og medier spøker med alvorlig scene i tv-serien «Big Little Lies».

ROLLE SOM OVERGRIPER: Alexander Skarsgård spiller mishandleren Perry i HBO-miniserien «Big Little Lies». Foto: HBO
ROLLE SOM OVERGRIPER: Alexander Skarsgård spiller mishandleren Perry i HBO-miniserien «Big Little Lies». Foto: HBO Vis mer

(Dagbladet): - Å ignorere det faktum at dette er en scene om en kvinnes frykt for å bli voldtatt - eller enda verre, å referere til det som en kone som avviser en romantisk gest - bør ikke være et krav for å gjøre en artikkel om en penisprotese mer spiselig for publikum, skriver Jezebel-skribent Bobby Fingers i en kommentar.

«Du har flaks med at jeg ikke tar livet av deg», sier skuespiller Alexander Skarsgård (Perry) til hovedrolleinnehaver Nicole Kidman (Celeste) i episode seks av HBO-suksessen, tv-serien «Big Little Lies».

Falsk eller ekte penis

Den iskalde replikken til Skarsgårds karakter kommer etter en scene som har vakt stor oppsikt på nettet de siste dagene, men ikke av de rette grunnene, mener Fingers.

I scenen er ekteparet tilbake fra sykehuset. I forkant av Perrys «drapstrussel» har en redd Celeste klasket til mannens edlere deler med en tennisracket, fordi han forsøker å tvinge henne til å ha sex.

Sjokket blant fans og nyhetsmedier i ettertid handler imidlertid ikke om at de to hovedrolleinnehaverne tematiserer og problematiserer undertrykkende, voldelige og manipulative forhold.

Den handler om penisprotesen som stikker ut av buksa til Alexander Skarsgård når han tvinger kona til å beføle ham:

- «BIG little lies»

«Er det Alexanders Skarsgårds ekte penis? 'Big Little Lies'-seere sjokkert etter grov sex-scene», skriver australske News.

OMTALES: I denne scenen forsøker Perry å tvinge kona Celeste til å ha sex med ham. Samtidig henger det en penisprotese ut av smekken til Skarsgård. Foto: HBO          
OMTALES: I denne scenen forsøker Perry å tvinge kona Celeste til å ha sex med ham. Samtidig henger det en penisprotese ut av smekken til Skarsgård. Foto: HBO           Vis mer

«Er det en protese?: 'Big Little Lies'-fans reagerer i spenning på Twitter etter at Alexander Skarsgård blotter seg», melder Daily Mail.

«Alexander Skargårds penis forklarer hvorfor serien heter 'BIG Little Lies'», skriver Cosmopolitan.

Dette får feministbloggen Jezebel og skribent Bobby Fingers til å reagere.

Er ikke for moro skyld

Kruttet rettes ikke bare mot den humoristiske tilnærmingen til fans og medier, men også mot serieskaperne.

- Har man aldri sett «Big Little Lies», og leser artikler om tv-serien på nettsteder som People og Cosmopolitian, står man i fare for å tro at scenen er med for moro skyld. Alle artiklene ignorerer overgrepene, skriver Fingers og fortsetter:

MISHANDLES: Nicole Kidman spiller rollen som Celeste som utsettes for fysisk og psykisk mishandling av ektemannen Perry (Alexander Skarsgård. VIDEO: HBO Nordic Vis mer Vis mer

- De som er modne nok til å le av Skarsgårds store, falske penis er modne nok til å vite at karakteren er en voldtektsmann. Så fortell det slik det er! Karakteren er en voldtektsmann, men serien bestemte seg for å portrettere ham som en mann med stor penis.

Kom hjem med blåmerker

I HBO-serien «Big Little Lies» spiller den oscarbelønte skuespilleren Nicole Kidman rollen som Celeste, som lever et tilsynelatende perfekt familieliv sammen med mannen Perry (Alexander Skarsgård) og deres to tvillingsønner.

De er vakre og rike, og har klart å beholde gnistene i kjærlighetslivet. Men bak lukkede dører er virkeligheten en annen. Perry utsetter Celeste for fysisk og psykisk mishandling.

Den anerkjente skuespilleren Nicole Kidman gikk såpass dypt inn i rollen som Celeste at hun kom hjem fra innspilling med blåmerker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media