Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tuller med terroristbrødrene i den nye utgaven

Slik svarer satiremagasinet i sitt nye nummer.

(Dagbladet): Onsdag morgen kommer den nye utgaven av satiremagasinet Charlie Hebdo i bladhyllene.

Det er knyttet mye spenning til hvordan magasinutgaven har blitt, selv om det i går ble avholdt en pressekonferanse der sjefredaktøren, en tegner og en journalist forklarte hvordan de jobbet fram nummeret.

Magasinet har blitt trykket i 3 millioner eksemplarer.

- Litt nerdete Den nye utgaven inneholder en rekke tegninger. Flere av dem tuller med terroristbrødrene Said og Cherif Kouachi, som tok seg inn i redaksjonslokalene og drepte en rekke av magasinets medarbeidere.

Den svenske avisa Expressen har fått tilgang til den nye utgaven.

På én av tegningene er terroristbrødrene avbildet på trykkeriet de forskanset seg i og til slutt ble drept i fredag.

«Etter besøket hos magasinet, døden i trykkeriet. - Jeg redd for at dette blir litt nerdete», står det skrevet.

- 70 jomfruer På en annen tegning kan man se de to terroristene ankomme himmelen.

«- Hvor er de 70 jomfruene? De er med Charlie Hebdo-redaksjonen, tapere», står det skrevet.

Nummeret inneholder også flere illustrasjoner fra tegnerne som ble drept i angrepet. Midtsida i bladet er viet en tegning av Triumfbuen og scener fra støttemarsjen som ble avhold søndag. På tegningen står det: «Flere mennesker til Charlie enn til messe».

Ifølge nrk.no er magasinet allerede utsolgt i flere kiosker i Paris. Nettstedet erfarer også at rundt 200 eksemplarer er på vei til Norge.

300 000 eksemplarer av magasinet kommer til å bli distribuert utenom Frankrikes grenser, og det kommer også til å bli gitt ut på flere språk: Fransk, engelsk, arabisk og spansk.

Den tyrkiske avisa Cumhuriyet og den italienske avisa Il Fatto Quotidiano kommer også til å trykke og distribuere nummeret.

Dagbladet kommer med mer.