Tullereklame for juleserie

Gassmasker til barn? Neppe. TV3 jakter seere med John Buer.

(Dagbladet.no): Med heller oppsiktsvekkende juleannonser i riksavisene reklamerer «Leketøysimperiet» for gassmasker til barn, piercingset for babyer, spankingdukker og plastisk kirurgi for små jenter.

Ikke uventet skaper kampanjen reaksjoner, men det er også hensikten. «Leketøysimperiet» er nemlig bare et stunt for å markedsføre TV3s nye julekalender for voksne, «Tjuefjerde».

Klagene strømmer inn

Ved å gå inn på nettsidene annonsen henviser til, lar TV3 deg sjokkere i noen sekunder til, før sidene «stenges» av parodihelten John Buer og hans stab i Senter for trusler og andre utfordringer (S.T.U).

Etter at TV3 startet sin markedsføringskampanje forrige helg, har telefoner og e-poster strømmet inn til kanalen. Folk føler seg lurt.

- Folk tror dette er ordentlige leketøy som de kan få kjøpt, og prøver å finne ut hvordan de kan bestille. Når S.T.U stenger sidene, blir de sure og ringer oss, forteller informasjonskonsulent Arne Vestbø i TV3 til Dagbladet.no.

Storsatsing

Han legger ikke skjul på at reaksjonene gleder kanalen. Siden fredag har 50 000 klikket seg inn på sidene til den fiktive leketøysbutikken. Det er første gang TV3 lager egen dramaserie, og markedsføringen gjennom helsidesannonser i blant andre Dagbladet, og nettannonser i VG har kostet stort. Blir det en suksess, åpner det for flere serier i TV3s regi, sier Vestbø til Dagbladet.no.

ADVENTSTULL: Med fiktive leketøy som håndgranater, plastisk kirurgi for barn, og bevæpnede julenisser, markedsfører TV3 sin nye julekalender «Tjuefjerde». Kim Haugen spiller John Buer som må redde julenissen (Nils Ove Oftebro) fra juleterroristene. Foto: TV3
ADVENTSTULL: Med fiktive leketøy som håndgranater, plastisk kirurgi for barn, og bevæpnede julenisser, markedsfører TV3 sin nye julekalender «Tjuefjerde». Kim Haugen spiller John Buer som må redde julenissen (Nils Ove Oftebro) fra juleterroristene. Foto: TV3 Vis mer

«Tjuefjerde» er en parodi av den amerikanske spenningsserien «24» som TV2 har sendt tre sesonger av. Hovedrollene spilles av Kim Haugen, Nils Ove Oftebro, og Berte Rommetveit

Handlingen foregår på STU, der toppagenten John Buer er i ferd med å pakke sammen for å ta ferie. Organisasjonen har som oppgave å sikre julefreden i hele Norge, men det viser seg imidlertid at det blir alt annet enn en fredelig jul

Drapstruer julenissen

STU får inn en drapstrussel mot Julenissen 24 timer før julen skal ringes inn. Sammen med kollegene Torunn og Svein prøver John å avdekke hvem som står bak trusselen. Situasjonen forverres ytterligere når toppagenten også opplever problemer på hjemmebane: Hva har skjedd med marsvinet hans, Nusse?

- Dette er en julekalender for voksne, og sendes i en tid der de minste bør ha gått å lagt seg, understreker Vestbø.

Ingen håndgranater

Actionparodien er ment å fenge den samme seergruppen som har sittet klistret til TV2-skjermen de tre siste sesongene for å få med seg orginalseriens heseblesende drama med terrorister, agenter, og utroe tjenere.

Men artige håndgranater, actionnisser og andre fiktive leketøy vil man ikke få kjøpt av kanalen. Alt er oppspinn for å skape blest om serien, og friste til den fiktive julenisseverdenen de ønsker å servere publikum i adventstida.

FIKTVE LEKER: Med helsidesannonser for plastisk kirurgi for barn og piercingset for babyer, lokker TV3 deg til nettsidene for sin nye storsatsing i jula.