- Tullete og historieløst

Politikerne opprørt over at det heter «før og etter vanlig tidsregning» i ny lærebok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Cappelen Damms nye skolebøker for religionsfaget i grunnskolen har erstattet uttrykkene «før kristus» og «etter kristus» med «før vanlig tidsregning» og «etter vanlig tidsregning».

- Bakgrunnen for bruken av uttrykket «etter vanlig tidsregning», e.v.t., er at vi ser at dette uttrykket blir brukt i stadig mer faglitteratur i Norge. Og i den engelskspråklige verden er dette helt dominerende, der brukes «after common era», ikke «after christ», sier forlagsredaktør Randi Farbrot til Dagbladet.no.

Læreboka «Vi i verden» brukes i faget Religion, livssyn og etikk (RLE) som erstatter KRL for norske skoleelever. Læreplanen legger vekt på at faget skal være religionsnøytralt, men nevner ikke bruken av språk eller begreper.

- Vi har lagt vekt på at faget sidestiller alle religioner og skal være nøytralt. Dette er faget der mennesker med alle religioner møtes og skal lære om hverandre, sier Farbrot. • Les mer om «Vi i Verden»

Kunstig nøytralitet

SVs Rolf Reikvam forstår ikke forlagets beslutning.

- Dette er helt tullete og jeg forstår virkelig ikke hvorfor de har gjort dette. Vi kan ikke bli så nøytrale at historien blir borte, sier han til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer