ULLARED: Fotografiska i Stockholm har, i samarbeid med hans partner Maud Nycander og nære kollega Hasse Persson, nylig åpnet en større retrospektiv utstilling tre år etter Lars Tunbjörk. Bildet er fra boka Love Borås. Foto: Lars Tunbjörk
ULLARED: Fotografiska i Stockholm har, i samarbeid med hans partner Maud Nycander og nære kollega Hasse Persson, nylig åpnet en større retrospektiv utstilling tre år etter Lars Tunbjörk. Bildet er fra boka Love Borås. Foto: Lars TunbjörkVis mer

Tunbjörklandet - et helt annerledes blikk på Sverige

Lars Tunbjörk skarpe og morsomme fotografier hjalp oss til å forstå oss selv bedre - på godt og vond.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hvis vi skal bruke bilder for å illustrere hvordan vi skandinaver egentlig er, så vil jeg at vi bruker de bildene som den svenske fotografen Lars Tunbjörk tok. Hans skarpe og morsomme fotografier hjalp oss til å forstå oss selv bedre, og vise oss hvordan vi er – på godt og vondt.

Fotografiska i Stockholm har, i samarbeid med hans partner Maud Nycander og nære kollega Hasse Persson, nylig åpnet en større retrospektiv utstilling tre år etter hans død, og i et Sverige som mange hevder ligger nede for telling. Tunbjörk ble født i Borås utenfor Gøteborg i 1956. Han begynte tidlig med fotografi og fikk et kamera i gave mens han gikk på ungdomskolen.

Hans far tok familien med på mange forskjellige utstillinger under oppveksten, og han bygde til og med et mørkerom i kjelleren til sønne. Tunbjörk startet etterhvert opp som pressefotograf for ulike publikasjoner, alltid med et helt særegent blikk på de han fotograferte.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn