Tung Debbath

Black Debbath er heavy metal-bandet som setter dagsorden og brenner landbruksoppgjøret på konsertene sine. I kveld slipper de ny plate.

Da Black Debbath var Spellemannsnominert i klassen for hardrock stakk de, godt hjulpet av prisutdeler og kamerat Kristoffer Schau, bokstavelig talt av med prisen. I følge juryen var det nemlig Kovenant som var de rettmessige vinnerne.

Debuten deres kom i 1999 med plata Tung, Tung Politisk Rock, der de blant annet tok et oppgjør med Høyre på singelen Problemer Innad i Høyre.

Black Debbath-medlemmene Egil Hegerberg, Lars Lønning, Aslag Guttormsgaard og Ole Petter Andreassen har vært med i mange andre band. Blant dem er Gartnerlosjen, Bare Egil Band, Hurra Torpedo, LYD og Aasen. De har altså lang erfaring med å lage mer eller mindre sofistikert musikk-moro. Black Debbath spiller som navnet antyder tungrock i Black Sabbath-klassen, med et noe psykedelisk preg.

På slipp-plata har Black Debbath tatt steget fra lokalpolitikken til utenrikspolitikken. Før kjempet de for opera på Bøler, mens de på den engelskspråklige Welcome to Norway bedriver Norgesreklame og informasjon for turister. En grundig innføring i norske forhold kan du få blant annet ved å høre på låtene Mongo Norway og Traditional Norwegian Food.

Om Black Debbath spiller svart-eller tungmetall har vært heftig diskutert. Satanist-anklagene har haglet rundt bandet og trommis Ole Petter Andreassen parerte dem en gang med følgende utsagn: «Etterhvert som man blir eldre og stifter familie, får leflingen med det okkulte stadig mindre plass. Det er igrunnen synd. Skulle gjerne hatt mer tid til denslags. Det å bli voksen stiller så store krav til en!»

Møt opp tidlig, for her kan det fort bli trangt!