Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tunge konger

Tøft liveband i glimrende samspill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tungtvann er ikke bare glimrende på plate, de er også et formidabelt tøft liveband.

Tungtvanns forbilledlige oppbygging til slippet av sitt andrealbum «Mørketid» inkluderte en kontroversiell hitsingel, ukentlige opptredener på Norges mest omtalte program og massiv mediedekning. Det endte som kjent i full jubel fra et samlet kritikerkorps, og ditto respons fra publikum.

Og som om ikke det var nok, er nordlendingene i ferd med å skape en catchphrase i Terje Nilsens «Kom nu te poenget!»-åpning fra «Pøbla».

Heftig fans

Tungtvann er med andre ord stjerneeksemplet på hvordan man bygger opp en troverdig musikalsk suksess.

Alt dette bygger jo bare opp enda mer forventninger, som ikke minst den intense «går-de-på-snart?»-stemningen i et fullstappet John Dee var et eksempel på.

Og Tungtvann gikk på knallhardt. Til tonene fra metallbandet Stormtroopers Of Death entret den kamuflasjekledde og utvidete versjonen av Tungtvann scenen, bekreftet så umiddelbart at «Vi-vi-er-tilbake», og befestet sin status som kongene av norsk hip hop. Og etter publikums respons å dømme er det ingen tvil om at disse tre nordlendingene har en heftig tilbedende fanskare her i hovedstaden.

Hip hop i konsertformat kan ofte være en blandet opplevelse, hvor det er de som kjører «gjør-det-enkelt»-konseptet, som ofte er de mest underholdende.

Klassisk suksess

Sånt sett fungerer Tungtvanns klassiske opplegg med to rappere og en DJ perfekt.

Det balanserte samspillet mellom beatssjefen Poppa Lars og rapperne Jørg-1 og (er han, eller er han ikke fullverdig medlem?) 2xhvar, viser at Tungtvann både behersker og elsker å stå på en scene.

Trioen gikk gjennom det mest uptempo materialet på «Mørketid», publikumsfavorittene fra «Nord og ned», og endte det hele i en vanvittig medrivende «Bransjehora». For øvrig denne gang dedisert til Sæmund Fiskvik.

KOKTE: Det kokte foran 2xhvar og Jørg-1 på scenen fredag kveld. Et fullstappet John Dee opplevde dessuten heftig stagediving fra blant andre Harald Eia, som hjalp til på innspillingen av videoen til neste singel, «Bransjehora».
Hele Norges coronakart