I NORSK NATUR:  Lena Endre spilte inn «Frikjent» i storslagne omgivelser på Årdalstangen i fjor sommer. Foto:Thomas Rasmus Skaug
I NORSK NATUR: Lena Endre spilte inn «Frikjent» i storslagne omgivelser på Årdalstangen i fjor sommer. Foto:Thomas Rasmus SkaugVis mer

Tungt å sørge på tv

Svenskenes store filmdiva Lena Endre leste ikke engang manuset før hun takket ja til rollen i «Frikjent». Men å spille sørgende mor er tungt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Bare man streifer tanken på å miste en av ens egne, viker man unna. Man vil ikke engang komme nær de følelsene. Som skuespiller må man tvinge seg inn i det, sier hun.

Lena Endre (59) snakker om å spille sørgende mor. Hun gjorde det i Daniel Alfredsons «Skuggetiman» for tre år siden. Nå gjør hun det igjen - i den norske dramaserien «Frikjent», som går på TV 2.

- Også for rollefiguren i «Skuggetiman» var det en tragedie som lå langt tilbake i tid, så i ingen av tilfellene handlet det om akutt sorg. Men i «Frikjent» rives jo alt opp når mannen hun tror er datterens morder kommet tilbake til bygda, sier Endre.

Sorgen går ikke over I «Frikjent» er hun direktør i en hjørnesteinsbedrift som er i ferd med å gå konkurs, og som får en reddende hånd fra uventet hold - mannen hun tror tok livet av datteren hennes tjue år tidligere.Den påkostede dramaserien har fått skryt både av norske og internasjonale kritikere, og mye oppmerksomhet for et manus som er inspirert av en virkelig historie: Karmøydrapet i 1995, der fetteren til drapsofferet ble frikjent i straffesaken, men funnet erstatningspliktig for drapet i den sivile rettssaken.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn