Konsertanmeldelse: Thåström

Tungt og massivt fra Thåström

Snaut to timer med intens rock noir var akkurat passe i kveld.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Mandag Nick Cave & The Bad Seeds, i kveld Thåström. Samme uke, samme sted, samme intensitet, kanskje til og med delvis samme publikum.

Svensk Cave

Sven Joachim «Pimme» Eriksson Thåström (60) er kanskje det nærmeste du kommer Cave (60) i Skandinavia, og han har sitt eget «Bad Seeds» i ryggen - en massiv lydvegg som heldigvis også senker guarden av og til.

I motsetning til den konstant blytunge (og kortere) konserten på Øyafestivalen for to år siden, hadde han i kveld funnet fram til den perfekte dymanikken, der han vekslet velregissert mellom tungt og lett.

Perler som «Kort biografi med litet testamente» og «Brev til 10:e våningen» blir nydelige pusterom og hvileskjær for ørene.

Massivt

Men - Thåström og hans armé på fem smeller i gang det hele med noe som kan minne om artilleriskyts, «Bluesen i Malmö», som også innleder årets album «Centralmassivet».

Og massivt er det. Etter en noe mer dempet «Beväpna dig med vingar», messer Thåström «Jag är en idiot» - den eneste Imperiet-låten som har fått plass i årets turné. Men du er så langt unna den merkelappen det er mulig å komme, Thåström.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer