Tungt og tysk

Tyskere er kanskje ikke mest kjent for den finstemte eleganse. Et par sjuklinger på rømmen brøyter seg her vei gjennom et utall gags som de rene panserkryssere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De to - den ene dødssyk av hjernesvulst, den andre av beinkreft - er på hjul mot havet i en stjålet Mercedes og med tequila som niste. Bilen viser seg å tilhøre to gangstere med forsvinnende få hjerneceller, hvilket kompliserer turen mot dønningene. Et av problemene er en koffert i bagasjerommet med en million mark.

Våre venner Martin og Rudi (Til Schweiger/Jan Josef Liefers) har for så vidt en viss sjarm, og historien - både actionkomedie, roadmovie, gangster- og kameratfilm på en gang - kunne skapt lett og grei hygge en sommerkveld. Hadde den vært bedre spilt og med lettere lanke enn en bjørnehånd om regien.

Skuespillet er jevnt over under pari, keitete og oppstyltet. Thomas Jahn byr på noen fikse bilder og enkelte kvikke klipp, men overanstrenger seg for å vise hvor ustyrtelig morsomt dette er. Og da blir det mest tilgjort og tungt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer