Tungt skyts fra Morrissey

Skarpladet comebacksingel.

CD: Stephen Patrick Morrissey (44) mener alvor etter sju års fravær. Dagbladet har hørt hele det nye albumet «You Are The Quarry», som i utgangspunktet satt opp med den celebre utgivelsesdatoen 17. mai.

Albumet frontes av den storslåtte, nesten fanfareaktige singelen «Irish Blood, English Heart».

Rockbombe

Morrisseys solokarriere etter at The Smiths smuldret opp i 1987 har vært en nokså ujevn affære, men den nye singelen er den skarpeste vår mann har satt sitt navn på siden «The More You Ignore Me, The Closer I Get» og «Boxers» - og det er ti år siden nå.

Borte vekk er alle tegn til den brylkrem-rockabillyen som Morrissey har en pussig forkjærlighet for, og i stedet får vi en skarpskåren og riffsterk rockbombe som er overraskende radiovennlig produsert.

Stramt og luftig

«You Are The Quarry»-albumetviser en comebacksulten artist.

Blink 182- og Green Day-produsenten Jerry Finn har gitt Morrissey et stramt, luftig og effektivt «no bullshit»-lydbilde av samme økonomiske og låtframhevende karakter som kjennetegnet The Smiths.

Overbevisende

Av høydepunkter som både Smiths-fans og generelt musikkinteresserte bør se fram til med spenning og forventning, er det observerende åpningssporet «America Is Not The World» , den herlig titulerte «The World Is Full Of Crashing Bores» og det overbevisende midtpartiet med «How Could Anybody Possibly Know How I Feel» og ikke minst den 60-tallsaktige «First of the Gang to Die». Dette er låter som vil røre «Bikubesong»-forfatter Frode Grytten og andre Morrissey-entusiaster til tårer.

Visse norske festivaler bør være på saken, for å si det slik.