Tungt som faen

Aggressiv, minimalistisk rock med punchline.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et av verdens ledende black metal-band leverer et aggressivt rockalbum som har appell langt ut over sjangerens kjernepublikum.

Norske Satyricon har siden midten av 90-tallet vært et fyrtårn innenfor internasjonal black metal, en sjanger som har dyrket brutal og kald rock, og som flørtet med mørke krefter. Takket være pionerer som Satyricon, Dimmu Borgir, Mayhem og Darkthrone er svartmetall blitt et norsk varemerke.

«Volcano» er Satyricons mest skarpskårne og minimalistiske utgivelse.

Musikken er kald og klinisk, men det pompøse metal-uttrykket er fortrengt til fordel for et mer riffbasert tungrock-sound. Dermed framstår heller ikke albumet som et sekterisk produkt for black metal-menigheten, men et stykke steinhard, stringent og smart tungrock.

Variasjonen i låtene er stor, både når det gjelder tempo, karakter og temperatur. Om man i det hele tatt kan bruke ordet intelligent om musikk, så er «Volcano» det i høyeste grad. Anja Garbarek er kledelig til stede med sin egen vokalidentitet på tre låter.

Med verdens største plateselskap i ryggen og et så kommerst produkt kan Satyricon nå nye høyder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer