DEN GANG: Dette bildet stammer fra 2007, da Tungtvann ga seg. Nå gjenforenes de. 
Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
DEN GANG: Dette bildet stammer fra 2007, da Tungtvann ga seg. Nå gjenforenes de. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Tungtvann gjenforenes på hjemmebane

- Tiden er inne for en hyggelig liten rusletur ned «memory lane», sier Jørgen Nordeng.

(Dagbladet): - Det å få gjenforent levende legender er ikke hverdagskost, og Tungtvann har bestandig hatt en helt spesiell standing i Bodø, sier festivalsjef Gøran Aamodt i Parkenfestivalen til Avisa Nordland.

Avisa melder at den populære hip hop-gruppa fra Nordland skal gjøre comeback på festivalens scene. De gjestet også festivalen i 2007.

Samme år ble oppløsningen annonsert etter en avskjedsturneet med samleplata «96%». Gruppa, som ga ut sin første plate «Nord og Ne» i 2000, har gitt ut til sammen fem album, og har blant annet samarbeidet med den svenske hip hop-stjernen Timbuktu.

Etter bruddet har frontfigur i gruppa, Jørgen Nordeng, bedre kjent som Joddski, gitt ut tre soloalbum. Sammen med makker Håvard «Jan Steigen» Jenssen bidro han i 2010 som korleder for Team Joddski i TV2-programmet «Det store korslaget», som endte med en tredjeplass for koret fra nord.

Men Tungtvann gjorde også en opptreden sammen på jubileumet til radioprogrammet National Rap Show på NRK P3, og skal også spille på Pstereo uka før Parkenfestivalen.

I hjembyen Bodø er det ingen tvil om at de er legender, og ifølge Avisa Nordland sto de for en av de beste konsertene under Parkenfestivalen i 2007.

- Tiden er inne for en hyggelig liten rusletur ned memory lane, sier Jørgen Nordeng til avisa.