Tungtvann gjør comeback- men bare for én kveld

Avslutter i Bodø, der eventyret begynte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tungtvann gjennomførte sin avskjedsturné i vinter. Men nå vil hiphop-duoen sette et endelig og formelt punktum på hjemmebane.

- Derfor har vi sagt ja til å gjøre en aller siste jobb. Det vil skje på Parkenfestivalen fredag 24. august, opplyser frontfigur Jørg1. Han tilføyer:

- Det er jo Bodø som er byen vår. Det var her det startet i 1999, og det var her vi gjorde vår første konsert. Da er det rimelig å avslutte med et smell her. Dessuten synes vi Parkenfestivalen er kul festival.

Parkenfestivalen, som trakk 11.000 tilskuere fordelt på to kvelder i sitt første leveår i fjor, har ryddet en attraktiv plass til Tungtvann. Nordlendingene går på scenen rett før kveldens headliner, svenske Timbuktu & Damn.

- Det passer perfekt. Vi har gjort mange jobber sammen med Timbuktu. Det blir en perfekt kveld for hiphop-frelste, tror Jørg1.

Etter en avskjedsturné med en rekke fulle hus, pensjonerte Tungtvann seg selv i påsken. Mange fikk ikke billett på åpningskonserten i Bodø.

- Denne gang får alle plass. Og vi skal kjøre en rein parademarsj med alle hit\'ene våre, lover Jørg1.

Sjef for Parkenfestivalen, Erik Johansen, er henrykt over å ha fått napp:

GJENOPPSTÅR: Tungtvann gjør en siste konsert før de gir seg på Parkenfestivalen i Bodø. Jørg1 og Poppa Lars har takket nei til alle andre festivaljobber. Foto: Ola Sæther/Dagbladet
GJENOPPSTÅR: Tungtvann gjør en siste konsert før de gir seg på Parkenfestivalen i Bodø. Jørg1 og Poppa Lars har takket nei til alle andre festivaljobber. Foto: Ola Sæther/Dagbladet Vis mer

- Vi har jobbet lenge i det skjulte med å få Tungtvann til å gjøre én siste jobb. Nå får de en perfekt avslutning på karrieren, mener Johansen, som foreløpig har disse navnene til festivalen 24. og 25. august:

Chris Cornell, de svenske bandene Timbuktu & Damn, The Ark og Bo Kasper Orkester, de norske artistene Odd Nordstoga, 120 Days, Washington, El Caco og Sinnssyk ugle, danske Nephew samt amerikanske CunninLinguists. Ytterligere to navn vil bli annonsert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer