Tungtvann gjør comeback- men bare for én kveld

Avslutter i Bodø, der eventyret begynte.

(Dagbladet.no): Tungtvann gjennomførte sin avskjedsturné i vinter. Men nå vil hiphop-duoen sette et endelig og formelt punktum på hjemmebane.

- Derfor har vi sagt ja til å gjøre en aller siste jobb. Det vil skje på Parkenfestivalen fredag 24. august, opplyser frontfigur Jørg1. Han tilføyer:

- Det er jo Bodø som er byen vår. Det var her det startet i 1999, og det var her vi gjorde vår første konsert. Da er det rimelig å avslutte med et smell her. Dessuten synes vi Parkenfestivalen er kul festival.

Parkenfestivalen, som trakk 11.000 tilskuere fordelt på to kvelder i sitt første leveår i fjor, har ryddet en attraktiv plass til Tungtvann. Nordlendingene går på scenen rett før kveldens headliner, svenske Timbuktu & Damn.

- Det passer perfekt. Vi har gjort mange jobber sammen med Timbuktu. Det blir en perfekt kveld for hiphop-frelste, tror Jørg1.

Etter en avskjedsturné med en rekke fulle hus, pensjonerte Tungtvann seg selv i påsken. Mange fikk ikke billett på åpningskonserten i Bodø.

- Denne gang får alle plass. Og vi skal kjøre en rein parademarsj med alle hit\'ene våre, lover Jørg1.

Sjef for Parkenfestivalen, Erik Johansen, er henrykt over å ha fått napp:

GJENOPPSTÅR: Tungtvann gjør en siste konsert før de gir seg på Parkenfestivalen i Bodø. Jørg1 og Poppa Lars har takket nei til alle andre festivaljobber. Foto: Ola Sæther/Dagbladet
GJENOPPSTÅR: Tungtvann gjør en siste konsert før de gir seg på Parkenfestivalen i Bodø. Jørg1 og Poppa Lars har takket nei til alle andre festivaljobber. Foto: Ola Sæther/Dagbladet Vis mer

- Vi har jobbet lenge i det skjulte med å få Tungtvann til å gjøre én siste jobb. Nå får de en perfekt avslutning på karrieren, mener Johansen, som foreløpig har disse navnene til festivalen 24. og 25. august:

Chris Cornell, de svenske bandene Timbuktu & Damn, The Ark og Bo Kasper Orkester, de norske artistene Odd Nordstoga, 120 Days, Washington, El Caco og Sinnssyk ugle, danske Nephew samt amerikanske CunninLinguists. Ytterligere to navn vil bli annonsert.