PÅ VEI TIL USA? Espen Klouman Høiner har prøvespilt for kjempeserien «Homeland». Foto: Endre Vellene
PÅ VEI TIL USA? Espen Klouman Høiner har prøvespilt for kjempeserien «Homeland». Foto: Endre VelleneVis mer

«Tungtvann»-stjerna prøvespilte for «Homeland»

- Det gikk ganske bra, sier Espen Klouman Høiner.

(Dagbladet): Skuespiller Espen Klouman Høiner har prøvespilt for en rolle i suksessserien «Homeland». Det bekrefter Høiner overfor NRK

Klouman Høiner, som for alvor ble allemannseie i Norge gjennom tv-suksessen «Kampen om tungtvannet» sier det var i vinter han møtte med Hollywood-toppene. 

- Ja, jeg kan bekrefte det. I vinter var jeg en tur over på vestkysten i USA og snakket jeg med noen castingfolk. Da gjorde jeg noen prøvefilminger, blant annet til «Homeland», sier han til NRK. 

Sesong fem i Berlin
«Homeland» er inne i sin femte sesong, som skal ha premiere i USA i oktober. Hovedrollen som den bipolare Carrie Mathison bekles av Claire Danes, som i serien jobber for et sikkerhetsselskap i Berlin. Handlingen i den femte sesongen av serien skal finne sted flere år etter hendelsene som avsluttet sesong fire. 

Klouman Høiner vil ikke røpe om han fikk rollen i serien.

- Jeg kan hverken avkrefte eller bekrefte noe som helst. Men jeg kan si at ja, jeg har vært med på prøvefilming til «Homeland», sier han.

FN-observatør «Homeland» er basert på den israelske serien «Hatufim» om en krigsfange som blir vendt i sin fangetid, og som så vender hjem som sympatisør for fienden. 

Klouman Høiner sier prøvefilmingen gikk «ganske bra». 

- Det er for en ny rolle som dukker på i den kommende sesongen, som en skandinavisk FN-observatør, sier han om den mulige «Homeland»-rollen. 
Flere andre norske skuespillere gjør det skarpt i utlandet om dagen. Aksel Hennie er aktuell i samme film som Matt Damon, mens Kristoffer Hivju fremdeles spiller i «Game of Thrones».
 

MULIG MOTSPILLER: Det er Claire Danes som bekler hovedrollen i «Homeland». Foto: David X. Prutting/BFA
MULIG MOTSPILLER: Det er Claire Danes som bekler hovedrollen i «Homeland». Foto: David X. Prutting/BFA Vis mer