Tungtvanns nye video

- Nå kan vi sprenge politimenn i lufta og fortsatt bli vist på tv.

 • Du trenger Real Audio-player (gratis) eller Windows Media Player med divx-codec (gratis) for å spille av videoen.
 • Last ned videoen (lavest kvalitet - 6MB)
 • Last ned videoen (middels kvalitet - 10MB)
 • Last ned videoen (høy kvalitet - 17MB)

  (Saken under ble skrevet før videoen var ferdig produsert)

  Plan B er den tredje videoen fra Tungtvanns siste album, "III:Folket Bak Nordavind", og er en slags animert smuglerfortelling som følger en pakkes ferd gjennom tre land.

  Låten er et nordisk samarbeidsprosjekt mellom Tungtvann, svenske AFC og danske LOC som bytter på å fortelle sin del av historien.

  AFC gjør for tiden stor suksess sammen med en annen svensk rapper, nemlig Petter som slapp sin første plate på tre år, "Ronin", der AFC bidrar med på låten "Repa skivan".

  Liam O`Connor, bedre kjent som LOC, har vært involvert i flere danske EP-utgivelser før han for alvor slo gjennom med "Dominologi" i 2001. I fjor ble han nominert til Danish Hip Hop Awards for sin nye plate "Inkarneret". Fredag 9.juli deler han scene på Quart-festivalen med blant andre Jaa9 & Onkl P, Tungtvann og Sean Paul.

  - Vi har vært fans av LOC siden den første skiva hans, så det var stas å gjøre en låt sammen. Plan B ble spilt inn i Oslo over en helg og vi fikk til og med litt tid til overs for å dra ut og gjøre byen utrygg, forteller Bodø-rapperene før de beveger seg over til å se på de detaljerike bymodellene som tar opp mesteparten av gulvplassen.

  Omstendig prossess


  Akkurat nå er det de siste forberedelsene til innspillingen av den svenske sekvensen som står for tur. Små "polis"-biler blir ferdigmalt og påsatt blinkende lys, klare til å innta miniatyrversjonen av den svenske motorveien omringet av golfbaner og hårgele-reklamer.

  - Du kan trygt si at alt blir en hel del mer detaljert enn det vi planla i utgangspunktet. Vi sitter og leker oss frem til nye ideer underveis, sier Jacob Thomassen i Bang Bang som står for produksjonen av Plan B-videoen.

  Bang Bang er et relativt nystartet film- og designbyrå som per i dag teller ti kreative hoder midt i 20-årene. Noen av disse har laget flere av de tidligere Tungtvann-videoene, men dette er altså første gangen hele gjengen får bryne seg på en animasjonsfilm.

  - Dette er et veldig morsomt prosjekt å holde på med og vi lærer masse underveis. Vi startet med å lage et storyboard utfra låtteksten, og holder nå på å modellere ferdig figurene som skal lages i to størrelser, forklarer Thomassen.

  Animasjonsfilmen blir laget ved å ta stillbilder av disse figurene i forskjellige omgivelser mot en prosjektert bakgrunn. Med 12 bilder i sekundet vil den fire minutter lange videoen kreve godt over 3000 bilder før den kan erklæres for ferdig. Og gutta i Bang Bang innrømmer selv at de begynner å få dårlig tid, siden "Plan B" helst bli ferdig før Quarten.

  - Det har vært folk innom både dag og natt og hjulpet til. Kjæresten til han ene her har for eksempel sydd og designet alle kostymene, sier Martin Engh og viser stolt frem en liten figur ikledd en forseggjort toller-uniform.

  - Litt som et juleverksted, skyter fotograf Nicolai Aass inn. Han har for anledningen byttet profesjon og er travelt opptatt med å male ferdig de siste rekvisittene.

  Turnèsommer


  Tungtvann skal reise Norge rundt denne sommeren og spille på alle de store festivalene. På tirsdag var de et av trekkplastrene under VG Topp 20-show som trakk 8000 mennesker til Stavanger sentrum, men ifølge dem selv kan det være minst like morsomt å spille på de mindre stedene. Spesielt i Nord-Norge.

  - Forrige uke var vi på Tørrfeskivalen i Gryllefjord på Senja. Også har vi vært i Hasvik da, på en liten øy det tar 20 minutter å kjøre rundt. Eller Oteren som ligger 200 meter innefor et veikryss. Men de har alltid støttet oss, så vi gir det vi kan tilbake, forteller Poppa Lars.

  "III:Folket Bak Nordavind" er den tredje platen til den storkjeftede rap-duoen og den forrige singelen fra denne platen "Slæpp Dæ Laus" har allerede ligget seks uker på MTVs Up North-liste.Her kan du være med å stemme dem videre.

  Tungtvann selv er meget fornøyde med videoinnspillingen så langt og gleder seg til å se det ferdige resulatet.

  <> Tungvanns video <> Sjekk resultatet:<><> Se bildeserien!
  - Vi har vurdert forskjellige muligheter, men kom frem til at det er artig å prøve noe nytt. Dessuten kan man gjøre mye drøyere ting i en animasjonsfilm. Sprenge noen politimenn for eksempel. Og fortsatt bli vist på tv. Dessuten er det egentlig veldig behagelig å slippe og ha noe å gjøre med videoen. Vi går litt rundt og ser på dukkene. Så nikker vi bare der det passer, sier Jørg-1 muntert mens han veier forsiktig i hånden en foreløpig benløs plastelina-kopi av seg selv.

SISTE FINPUSS:</B> Ingen ekte smuglere uten hender, så her er Martin Engh i gang med modelleringen.
FRA IDE TIL ANIMASJONSFILM:</B> Det er lang vei fra et storyboard til en ferdig musikkvideo.
SLIK FOREGÅR INNSPILLINGEN: Her viser Jacob Thomassen hvordan selve opptakene foregår.
SJEKKER VARENE:</B> Jørg-1 og Poppa Lars ved siden av bilen med plastilinfigurer av seg selv inni.
PASS OPP FOR TOLLERE:</B> Slik ser det altså ut når du skal passere svenskegrensen etter mørkets frembrudd.
<B>LEKER MED SEG SELV: Jørg-1 veier forsiktig i hånden en foreløpig benløs plastelina-kopi av seg selv.