«Tunnelen»

Tunnelbrann saboterte filminnspilling: - Absurd

«Tunnelen» handler om en dramatisk tunnelbrann. I mars ble veien kort fra fiksjon til virkelighet for Thorbjørn Harr og co.

SPENNING: Første juledag har spenningsfilmen «Tunnelen» premiere. Thorbjørn Harr har hovedrollen som Stein, en far som opplever marerittet når dattera havner midt i en tunnelbrann. I mars skapte nettopp tunnelbrann trøbbel for «Tunnelen»-innspillinga. Foto: Carina Johansen / Dagbladet
SPENNING: Første juledag har spenningsfilmen «Tunnelen» premiere. Thorbjørn Harr har hovedrollen som Stein, en far som opplever marerittet når dattera havner midt i en tunnelbrann. I mars skapte nettopp tunnelbrann trøbbel for «Tunnelen»-innspillinga. Foto: Carina Johansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg trodde ikke mine egne ører da jeg hørte det.

Regissør Pål Øie slår ut med hendene for å illustrere sjokket da han hørte at det hadde oppstått brann i Gudvangatunnelen i Sogn og Fjordane 30. mars i år.

Da var nemlig han i full gang med å spille inn den kommende spenningsfilmen «Tunnelen», som handler om dramaet knyttet til nettopp tunnelbrann.

Natt til lørdag 30. mars var en kolonne med tre vogntog halvannen kilometer inne i Gudvangatunnelen da ett av vogntogene begynte å brenne. Det var kraftig varmeutvikling på stedet, og røyk veltet ut av tunnelen.

Fire personer ble sendt til sykehus med lettere skader.

- Det var helt absurd, sier Øie, som endte med å måtte flytte innspillinga si på grunn av ulykken.

Ble inspirert

Filmcrewet holdt nemlig på med å filme «Tunnelen» i Høyangertunnelen i Sogn og Fjordane. Tunnelen var stengt for trafikk for anledningen, men måtte åpnes igjen etter Gudvangatunnel-brannen, som eneste andre hovedfartsåre til Sogn.

- Det skapte et problem for produksjonen, en utfordring som vi måtte håndtere. Det klarte vi heldigvis, sier Øie, som endte med å spille inn de resterende scenene i Lærdalstunnelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer