Tunström er død

Forfatteren Göran Tunström er død, 62 år gammel. Den svenske litteraturkjempen døde brått seint lørdag kveld. - Et stort tap for skandinavisk litteratur, sier hans forlegger Anders Heger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Da pappa døde, bestemte jeg meg for å leve til jeg ble 28 år gammel. Før den tid skulle jeg ha reist jorda rundt, ligget med mange jenter, og skrevet minst ti gode bøker.»

Göran Tunström klarte å oppfylle mange av sine profetier som han delte med oss her i avisa i lørdagsportrettet i juni i fjor. Tunström reiste, jentene får biografen ta seg av, og han ble en av Skandinavias fineste forfattere med bøker som «Juleoratoriet», «Skimmer», «India - en vinterreise», «Tyven», memoarboka «Ventetid» og «Berømte menn som har vært i Sunne». Han mottok flere litterære utmerkelser, blant annet Nordisk Råds litteraturpris i 1984.

Enestående

- Göran har jo vært syk lenge, men likevel kommer dette som en overraskelse, sier en sorgtung forlegger Anders Heger.

- Både som forfatter og som menneske var han helt spesielt enestående. Han utstrålte en inkluderende varme som omfattet alle. Det var umulig å ikke føle seg spesiell i hans selskap. Han var en fantastisk venn.

- Dette er jo et forferdelig litterært tap, og han var på høyden av sitt forfatterskap. Han var en forfatter med en fortreffelig evne til å beskrive det menneskelige aspekt. I all sin skriving og grubling var han på jakt etter det menneskelige. Han beundret det vanlige, kjempende mennesket, sier Heger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer