Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Turbo fikk sekken full

Her får Turboneger honoraret sitt på en halv million kroner i krøllete hundrelapper. Sven O. Høiby ble med på backstage-vorspielet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Det er hyggelig at Sven O. ville være med. Vi tenkte det kunne være fint å få tak i én av bestefedrene til den kommende tronarvingen, men han andre var så fin på det at han ikke gadd å stille opp, sier Turboneger-ideolog og talsmann Thomas «Happy-Tom» Seltzer til Dagbladet.

Outsider

Seint i går kveld gikk Turboneger på Quart-scenen for andre året på rad, med kronprinsesse Mette-Marits far Sven O. Høiby som konferansier foran ca. 10000 mennesker på Idrettsplassen på Odderøya. Før konserten varmet han opp backstage med Turbo-gutta.

- Sven O. er det største outsider-ikonet, mens vi er det største outsider-bandet, konkluderer Seltzer.

Da Turboneger spilte på Quart i fjor, dediserte bandets vokalist Hank Von Helvete (Hans-Erik Dyvik Husby) en av sine låter til Sven O. Høiby.

Kuriøst nok er en av kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits mest fortrolige venner, Morten Andreassen, eier av Turbonegers managementbyrå Unit Management sammen med blant andre Thomas Seltzer.

I pose og sekk

- Bandet gjør helt som de vil. Vi blander oss ikke inn i det de gjør på scenen, sier manager Pernille Torp-Holte til Dagbladet.

Men det var ikke bare Sven O. Høiby som skapte ytterligere liv og røre i Sirkus Turboneger seint i går kveld. Quart-festivalen selv slo også til med svar på tiltale etter at Thomas Seltzer uttalte følgende til Dagbladet på tirsdag, som en kommentar både til Turbonegers Quart-honorar og Dagbladets Quart-avsløringer:

- I god Quart-ånd krever vi å få utbetalt honoraret i svarte søppelsekker - cash i krøllete 100-lapper.

Så rett før Turboneger gikk på scenen på Idrettsplassen, samtykket Rich Nordskog i Quart-administrasjonen i ideen, og informasjonsansvarlig Erik Landet overrakte honoraret som bestilt. Hundrelappene kom i svarte sekker, ferdig krøllet fra banken.

- Vi gjør alt for å tilfredsstille våre artisters ønsker, særlig de norske, sier han til Dagbladet.

- Vi får det vi krever nå for tida. Dessverre får vi ikke tatt med oss alle pengene til London, sier Thomas Seltzer.

Turboneger spiller i kveld på Mean Fiddler i kjelleren på London Astoria. Konserten er utsolgt.

PENGESEKKEN: - Og den Gautefall-ferien kommer utenom? undret Hank von Helvete da han pakket opp Turbonegers Quart-honorar rett før bandet gikk på scenen i går kveld.