Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Turbo vs. VG

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TURBONEGER, Norges største rockeband for tida, hater Verdens Gang. Intenst og med stor inderlighet. Og det er helt ok, ikke fordi det er VG, men for at noen så uparfymert og med rockens vokabular tør si hva de mener om en maktfaktor som en riksavis er. Bandet har de siste månedene, ved siden av å turnere, nærmest hatt drittslenging mot landets største avis som en hovedbeskjeftigelse. Misnøyen mot VG generelt og journalist Stein Østbø spesielt er blitt en besettelse for sanger Hank von Helvete og bassist Thomas Seltzer.

FUCK VG, FUCK VG,

skrek 11000 fans etter oppfordring fra bandet på Øyafestivalen. Fra hovedscenen på Quart-festivalen viste de på storskjerm et brennende foto av Østbø. Konflikten mellom avisa og bandet har vært en snakkis i sommer, og er blitt debattert på diverse nettsider. Ledelsen i VGs underholdningsavdeling har forsøkt, også via managementet Unit, å bli forsont med Turboneger - uten å lykkes.

KONFLIKTER

mellom journalister/aviser og band/artister er ikke noe nytt. Det er modig og for så vidt tøft av Turboneger å legge seg ut mot mediegiganten, men nå bør nok være nok. Turboneger gjør VG større og viktigere enn de er. Seltzer og Co. har mer enn tydeliggjort sitt budskap: De mener seg forfulgt av VG helt siden Østbøs lunkne terningkast 3-anmeldelse av klassikeren «Apocalypse Dudes» (1998). På den tida var Turboneger i VGs øyne et ubetydelig undergrunnsband, men i år har de toppet VG-lista, og dermed er Turbos svar på tiltale blitt svært så ubehagelig for Rampelys-redaktør Espen L. Olsen.

EN ANMELDER

står fritt til å mene hva han vil, men det gjør også artister. VG bruker spaltene, Turbo bruker scenen. Sonic Youth skrev låta «Kill yr. Idols» som et angrep på den kjente Village Voice-journalisten Robert Christgau, etter det de mente var en usaklig konsertanmeldelse på CBGB's i 1983. De synger om å drepe journalisten, men i dag har de utviklet et gjensidig, respektfullt forhold.

Medier har stor makt. At noen utfordrer oss, er bare et sunnhetstegn. Men nå må ikke Turboneger bli så paranoide som VG, som har kjøpt opp internettdomenet fuckvg.no.