Turbobryllup

Her har Turboneger-vokalist Hans-Erik Dyvik Husby (32), alias Hank von Helvete, og Heidi Riise (24) akkurat gitt hverandre sitt ja.

Etter mange tøffe år bak seg som heroinmisbruker, kunne en lykkelig Hank von Helvete gå nedover kirkegulvet som nygift mann i ærverdige Nordstrand kirke i Oslo i går ettermiddag. Derfra bar det rett på bryllupsfest med 75 gjester til middag.

Bror laget musikk

Og med bandkollega Thomas «Happy-Tom» Seltzer som forlover var det også duket for en skikkelig tale til brudgommen seinere på kvelden. Selve vielsen gikk fint.

-  Det var veldig fint. Og veldig bra musikk, spesiallaget for anledningen av Hans-Eriks bror, Kaare, sier Seltzer til Dagbladet når vi treffer ham på kirkebakken.

Hans-Erik og Heidi har vært kjærester i et par års tid og traff hverandre i Vesterålen da han var på rehabilitering hjemme på Å i Lofoten.

Nordstrand kirke er en svært populær kirke å gifte seg i i Oslo, og vanligvis får man ikke vie seg der på grunn av kø - med mindre man kommer fra bydelen eller har foreldre som gjør det. Heidis foreldre bor på Nordstrand, og hun er også døpt i kirken.

Man forbinder ikke umiddelbart en mann som frivillig har tatt aliaset Helvete med den største gudstro og kirkebryllup, men det er ifølge «Happy-Tom» helt feil.

-  Hans-Erik er en svært troende mann, så det å gifte seg i kirken er helt naturlig, sier han.

I et intervju Husby med Dagbladet i fjor fortalte han åpent om problemene med rusmisbruket og om troen på Gud.

-  Troen min sa at jeg ikke hadde rett til å drepe meg med heroin. Jeg hadde en plikt til å redde mitt liv. Da reiste jeg til øya Moskenes i Lofoten og fiskeværet Å. Til mine besteforeldre. Takket være dem og Gud så lever jeg i dag, sa han da.

Dag Frøland invitert

Ikke alle kjendiser hadde reist til Larvik for å se Rimi-Hagen og Mille-Marie gifte seg i går:

-  Dag Frøland var der, det samme var black-metal-gjengen i Satyricon, og Bam Magera fra den amerikanske tv-serien «Jackass» var på plass med sin nydelige forlovede, kunne Seltzer fortelle Dagbladet i går.

I tillegg hadde paret hyret inn Per Heimly til å ta bryllupsbildene.

-  Ja, og så talen til brudgommen, da. Den er inspirert av Margrete Munthe og Idi Amin. Og siden jeg er forlover, må jeg vel kanskje ha et nachspiel. Men hvor det skal bli, vet jeg ikke ennå, sa Thomas Seltzer før han dro på middag.

<B>KYSSET:</B> Hans-Erik Dyvik Husby, alias Hank von Helvete i bandet Turboneger, og Heidi Riise giftet seg i Nordstrand kirke i Oslo i går.
<B>FORLOVER:</B> Turbonegers Thomas Seltzer.
<B>STASBIL:</B> Hans-Erik Dyvik Husby og Heidi Riise kjørte en flott Mercedes på vei til middagen.
<B>PÅ JOBB: </B> Hans-Erik Dyvik Husby som Hank von Helvete.