Turboekstase i NY

Hardcore turbojugend sto i første rekke da Hank von Helvete og Turboneger tente 1200 fans på Irving Plaza i New York.

NEW YORK (Dagbladet):

På forhånd var bandet omtalt i The Village Voice som krypto-homo-punk-bisarr rock.

Konserten på en av verdensbyens viktigste rockescener var den tredje i Turbonegers kjempeturné til USA, Canada og Australia i høst.

- Er du virkelig fra Norge, samme landet som Turboneger? La meg få trykke hånda din.

Den Rockefeller-liknende klubben på Union Square var smekkfull av folk - med og uten turboeffekter. Turbonegro, som de heter på denne siden av Atlanteren, er et band for stjernene, kultfolket og de godt oppdaterte.

På VIP-balkongen sto Josh Homme og Mark Lanegan fra Queens Of The Stone Age og i hæla på musikerne lå det engelske musikkbladet Q Magazine ute på turboreportasje.

Mørkets fyrste

De norske rockerne kom på scenen ganske seint og fikk samtlige foregående band til å virke som middagslursovere. Hank von Helvete, Hertis eller The Duke of Darkness alias Hans Erik Dyvik Husby fylte umiddelbart lokalet med et usannsynlig trøkk, både teatralsk og musikalsk. Mens publikum for lengst var i gang med å synge «I got Erection».

Thomas Seltzer, Rune Grønn, Knut Schreiner, Christer Engen og Pål Bøttger Kjærnes ser ut som om de skal mønstre på panserkrysseren «Potemkin», mens hertugen sjøl lever opp til alle omtaler som en bisarr mørkets fyrste.

Elver av blod

Midtveis i konserten rant små elver av rødfarget «blod» nedover fyrstens velutviklede mage. Turboneger er spill, roller og teater med effekter. Blodstenkt publikum, kors, hodeskalle og rotte. Hank von Helvete kunne triumferende fortelle at sistnevnte heter Rattus Norvegicus på latin. Alle gruppas kjente og beryktede låter gikk rett hjem hos publikum: «Don't Say Motherfucker, Motherfucker», «Fuck the World», «Sell Your Body (To the Night)», «I got Erection» og «Turbonegro Must be Destroyed».

- Dette var stort. En av våre fem beste konserter noensinne, sa Thomas Seltzer til Dagbladet etter konserten.

Turboneger har en tøff turnéplan. I Austin og i San Francisco er etterspørselen etter dem så stor at de spiller to konserter på en kveld. I morgen spiller Turboneger i Montreal og fredag i Toronto, samtidig som de deltar i MTVs nye storsatsing, et «Jackass»-møter-«The Osbournes»-prosjekt med skateboardkongen Bam Margera.

ROTTERACE: Hank von Helvete kunne fortelle at ei rotte heter Rattus Norvegicus på latin.<!--/BTEK1-->
TOK AV: Suksesskonserten på Irving Plaza i New York natt til mandag gikk rett til himmels. Showet - fullt av blod, lyd og ereksjoner - brakte publikum til ekstase. <!--/BTEK0--><!--BTEK1-->