Turbojugend tok farvel

KRISTIANSAND (Dagbladet): Mike Huffington dro helt fra Phoenix, USA til Kristiansand, Norge for å få med seg avskjedskonserten til Turboneger på Quart. - Jeg har ventet i fem år på dette øyeblikket.

Huffington, som er president i Turbojugend USA, mener flyturen var vel verdt pengene.

- Vi traff bandet og festet til langt på morgenen, sier han.

Nå er han i Norge sammen med to andre amerikanske Turbojugends, Doug Tignor og Joyce Sakai fra Los Angeles.

- Det er det absolutt beste bandet i verden. De har definert rock{lsquo}n\'roll, sier Doug.

- Noen kompiser sendte meg «Apocalypse Dudes». Da jeg hørte albumet, ville jeg ta livet av dem fordi de ikke sendte meg skiva før, sier Sakai.

På årets Quart har det hersket Turbomania siden dag 1. Det har blitt avfyrt en rekke raketter i unge mannerumper - bandets mest beryktede scenetriks, og byen har vært full av unge menn ikledd bandets varemerker - denim, sminke og seilerhatter.

Solgt for 400000

- Vi har sålt jäkla mycket skjortor och hattar, men jag kan inte säga hur mycket, det är sekretessbelagd, sier bandets svenske effektselger.

Dagbladet fikk likevel opplyst fra bandets management at det var solgt for 400000...

Mye hype

Ikke all fansen er like oppdatert, bandets sologitarist Knut «Euroboy» Schreiner har møtt fans i fullt Turbo-utstyr som rett og slett ikke skjønte hvem han var. For mange på Quart er det denimkledde «deathpunk»-bandet en ganske ny oppdagelse.

Ikke slik med Kjetil Magne Sørenes (18), som har vært Turbojugend siden 1989.

- Jeg var bare seks år. Jeg ble innlemmet av min brors kompiser, sier Kjetil, som har Euroboy som favoritt-Turboneger. Sammen med fire kamerater har han reist helt fra Bergen bare for å se Turboneger.

- Det er et uutgrunnelig kall fra bunnen av min sjel, svarer Torje Olsen (19) på Dagbladets spørsmål om hvorfor han er en Turbojugend.

NEVER IS FOREVER: Det var stoe sorg, lett homoerotikk og mye spenning i lufta da Dagbladet samlet femti «Turbojugends» bak scenen i Bendiksbukta få timer før avskjedskonserten.